Karolína Plíšková a Barbora Krejčíková prošly úspěšně prvním týdnem posledního grandslamového podniku sezóny. Na US Open naopak skončila Kristýna Plíšková, Kateřina Siniaková, Karolína Muchová a Petra Kvitová. Ze hry je také jediný mužský zástupce Jiří Veselý.

Krejčíková zatím neztratila ani set a přes nabitý program posledních měsíců potvrzuje skvělou formu i v New Yorku. „Zvykám si na situaci, kdy nastupuji na kurt v roli favoritky, papírově bych měla vyhrát. Někdy jsem z toho nervózní. Současně mám ale velkou motivaci ukázat, že na to mám. Zatím se to daří,“ pochvaluje si kometa sezóny.

Na grandslamový titul stále může myslet Karolína Plíšková, která již na US Open jednou postoupila do finále. „Zatím se daří, cítím se opravdu dobře. Hodně si pomáhám servisem, to je důležité. Při mém podání se příliš nehraje, což u tak dlouhého turnaje může mít svůj význam. Začíná druhý týden, teď už půjde do tuhého. Věřím, že v New Yorku zůstanu ještě dlouho,“ uvedla dobře naladěná tenistka.

Už ve 3. kole skončila desátá nasazená Kvitová, která přiznala, že jí v průběhu turnaje docházela energie. „Letos to byl můj nejlepší grandslam. Po všem, čím jsem si prošla v posledních dnech a týdnech, je třetí kolo dobré,“ hodnotila své vystoupení tenistka. „Nejsem ale spokojená. Odešly mi nohy. Vím, že mám na víc. Budu se dál snažit trénovat a makat, abych byla lepší. Ale nehroutím se, život jde dál.“

Kristýna Plíšková po úspěšné kvalifikaci prohrála ve 2. kole s Kvitovou, ve stejné fázi skončila Siniaková a hned v úvodu skončila Muchová. Přes 1. kolo se nedostal po pětisetové bitvě s Jihoafričanem Andersonem Veselý. „Prohrát v jednom utkání tři tie-breaky je bolestivé,“ přiznal zklamání nejlepší český tenista.