Docela nepříjemnou novinku z pohledu českých tenistek oznámili pořadatelé Turnaje mistryň. Ten letos proběhne v Guadalajaře. Mexické město nahradilo čínský Šen-čen, do kterého se podnik vrátí až v příštím roce. Nejlepších osm singlistek sezóny a stejný počet párů bude o prestižní titul bojovat od 8. listopadu, což je problém. V Praze se totiž bude od 1. do 6. listopadu hrát finálový turnaj Billie Jean King Cup družstev a aktérky budou mít minimální časový prostor na přesun.

Seznam účastnic Turnaje mistryň vzejde z letošního žebříčku, přičemž v elitní osmičce momentálně figurují třetí Barbora Krejčíková a čtvrtá Karolína Plíšková. Pětadvacetiletá Krejčíková zároveň okupuje spolu s Kateřinou Siniakovou první místo mezi deblovými páry, zúčastnit se tak může obou soutěží.

Dlouhý let přitom není jedinou komplikací pro tenistky, které se rozhodnou hrát obě akce. Hodně nepříjemný je sedmihodinový časový posun a také rychlá změna povrchu. V pražských halách se totiž bude hrát na hardu, v Mexiku pod širým nebem na tvrdém povrchu.