Už během prvního srpnového týdne zahájí volejbalistky VK Prostějov společnou přípravu na novou sezónu 2021/22. A na úvodním srazu by neměla chybět jedna z klíčových opor, rekonvalescentka Gabriela Kopáčová.

Třiadvacetiletá univerzálka byla koncem dubna na operaci dlouhodobě bolavé paty, během níž lékař odstranil čtyři výrůstky, které natrhly achillovu šlachu. Následně se hráčka začala dávat zdravotně dohromady tak, aby stihla týmové tréninky směrem k příštímu soutěžnímu ročníku.

Jak je na tom „Kopy“ momentálně? „Noha vypadá dobře, jen to chce ještě trochu času. Léčení i rehabilitace nadále probíhají a vše zatím jde podle plánu,“ prozradila Gabriela v polovině července.

Až její klubové parťačky zanedlouho naskočí do letní dřiny, bude prý u toho. „Do startu přípravy bych měla být v pořádku a nachystaná, počítám se svým zapojením včas od prvního dne,“ věří Kopáčová.

Kvůli průběžným rehabilitačním plánům však musela oželet klasickou dovolenou. „Na tu jsem bohužel neměla úplně čas. Ale volné chvíle jsem si užívala alespoň s nejbližšími,“ připojila bodová tahounka vékáčka.

Tak hlavně ať je do budoucna plně fit!