Hned pětice celků se měla představit v krajském poháru, který měl začínat v sobotu předkolem a končit posledním červnovým víkendem. Jenže i jej Fotbalová asociace nakonec zrušila. I když už je nyní možné odehrát přátelská utkání, stále platí zákaz pro používání vnitřních prostor, který byl jedním z hlavních důvodů zrušení i této soutěže. Kluby si tak místo účinkování v poháru mohou dále hledat své případné soupeře na přátelská utkání.

 

I když se situace s pandemií koronaviru stále zlepšuje a pohár zůstal jedinou nadějí, že by se alespoň jedna soutěž stihla v ročníku 2020/21 dohrát, zůstalo pouze u teorie. I pohár tak odpískal konec ještě dříve, než se začalo hrát.

„Že se pohár neuskuteční, jsme se dozvěděli na začátku týdne a upřímně nás to mrzí. Mělo nás čekat derby na horké půdě v Plumlově a všichni jsme se těšili alespoň na nějaké ostré utkání, které je zase zcela odlišné od těch přátelských. Bohužel s tím nic nenaděláme a musíme se smířit s tím, že do začátku podzimní části soutěžní zápas nezažijeme,“ přiznal Večerníku lodivod Čechovic Lukáš Koláček.