Tři venkovní zápasy v řadě čekají Jestřáby po sobě na přelomu srpna a září. Po dvou přípravných totiž načnou také mistrovská utkání na venkovních stadionech. K tomu prvnímu Prostějov vyjede až do vzdáleného Sokolova. V centru hnědouhelné pánve se s Baníkem utká již tuto sobotu 11. září od 17.00 hodin, kdy je na programu 1. kolo Chance ligy 2021/2022.

Za otloukánka byl v roce 2019 po návratu do Chance ligy Sokolov. Tým skončil až na šestnáctém místě a prožil bídný ročník. Ten loňský už byl ale lepší. Celek nakonec z desátého místa postoupil do předkola, kde notně potrápil Litoměřice. Své udělala i spolupráce s extraligovou pražskou Spartou. Díky ní se do týmu dostali mladí a talentovaní hráči čekající na možnost nastupovat mezi tuzemskou elitu.

Sokolov před nynější sezónou prošel nemalou obměnou. Tým opustili třeba zkušení Petr Přindiš nebo David Tuma, do Prostějova se pak vrátil Marek Švec. Opačným směrem naopak zamířila spousta hráčů jako například Jan Strejček z Jihlavy, extraligou protřelý Vojtěch Tomi nebo také Tomáš Jandus, který ještě nedávno nastupoval za Jestřáby. Zajímavou posilou je pak velezkušený bek Jan Novák, dosud pevně svázaný se Slavií. A spoustu práce by mohl udělat i Tomáš Šmerha, který se loni neuvedl špatně v extralize za Spartu. Když se k tomu připočtou třeba Jaromír Kverka nebo Tomáš Rohan, je jasné, že Baník v lize nebude do počtu.

Sokolov se může chlubit kvalitním kádrem, rozsáhlým, ale ne zcela stabilním. V případě potřeb sparťanského týmu totiž může Baník citelně oslabit. I proto se tak dá čekat určitá nevyváženost výkonů a výsledků.

Pro Prostějov se jedná v případě Sokolova o poměrně oblíbeného soupeře. Týmy spolu v posledních dvou sezónách hrály hned osmkrát. Šestkrát se radovali Jestřábi, dvakrát hráči Baníku.