Po loňské premiéře se podruhé konal tenisový turnaj ve čtyřhře neregistrovaných TJ Sokol Mostkovice. Skromná, ale přesto svým hráčským obsazením již dost kvalitní akce, která se úspěšně začlenila do termínového kalendáře „amatérských“ vyznavačů bílého sportu.

„Mám radost, že si cestu do areálu TK NATALI našlo tolik zúčastněných dvojic. Z pětadvaceti přihlášených jich dorazilo čtyřiadvacet a věřím, že si všichni dobře zahráli, což je rozhodující. Už teď se těším na zářijový turnaj Sokola Mostkovice ve dvouhře, na který přislíbili účast mnozí z dnešních aktérů,“ ohlížel se hlavní organizátor Ondřej Remenec.

PROSTĚJOVSKÝ Večerník byl jedním z partnerů poměrně nového klání, jako cenu věnoval své dvojí předplatné. Dostal jej bronzový pár Krupička - Šilhánek. „Ondra Remenec nám hodně pomohl s pořádáním nedávného Prostějov Cupu, na oplátku jsem chtěl já pomoci jemu. Šlo o nalákání několika dvojic účastníků mostkovického turnaje a některých sponzorů, kteří věnovali ceny,“ prozradil Martin Krupička obhajující titul z loňska.

Zajímavým jménem mezi aktéry příjemného dostaveníčka hobby tenistů byl Lubomír Petráš, trenér volejbalistek VK Prostějov. Společně s parťákem Windem jen těsně nepostoupili ze základní skupiny do čtvrtfinále pavouku A, načež toužili uspět alespoň v soutěži útěchy. Tam však vypadli ve druhém kole. „Ale nevadí, zahráli jsme si opravdu výborně. A o to na takových akcích jde především: udělat si žízeň a pak ji pořádně zapít,“ smál se tradičně skvěle naložený Luboš Petráš.