Třetí kolo poháru FAČR žen už fotbalistky Prostějova nedokázaly urvat ve svůj prospěch. Po dvou vítězstvích z kategorie povinných dokázaly překvapit ve druhém kole ženy Líšně hrající o soutěž výše. Na celek prvoligových Horních Heršpic to však už nestačilo. Vyšší kvalita na straně hostí byla znát od prvních minut. Domácí hráčky však nedaly svou kůži lacino a na závěr podzimu odměnily sebe i své fanoušky velmi dobrým výkonem.

 Už od prvních minut sobotního utkání v areálu SCM v Olympijské ulici, kde se hrálo pod umělým osvětlením, měly míč daleko častěji na kopačkách hostující hráčky. A také si vytvořily i první šance. Po krásném uvolnění ale Krištofové rána nesedla a pokus Haklové z velkého vápna ukryla Bednaříková. První akci domácích vyprodukovala Suchánková, ale její pokus našel pouze rukavice hostující brankářky. Heršpice postupně zvyšovaly tlak, ale první branky se dočkala domácí družina. Z vybojovaného autu přišel centr do vápna, který hlavou krásně uklidila Pitáková – 1:0. Hostující hráčky zůstaly jako opařené a o chvilku později to mohlo být o dvě branky, jenže hrubku v rozehrávce dokázala na poslední chvíli uhasit Havlíčková skvělým zákrokem proti střele Suchánkové.

 

 

 

Pohár žen FAČR - 3. kolo

1.SK Prostějov

Lokomotiva Brno-Horní Heršpice

3:7 (1:2)

Branky: 20. a 69. Pitáková, 67. Suchánková – 31., 37., 51., 81. a 86. Kukučová, 53. Vykopalová vlastní, 89. Lišková. Rozhodčí: Jílková – Uhlířová, Suchá. Žluté karty: bez karet. Diváků: 92.

Sestava Prostějova: Bednaříková – Tanenbergerová, Karolína Koudelková, Houdková, Zapletalová – Vykopalová (56. Teplá), Prášilová, Pitáková, Halgašová (67. Kateřina Koudelková) – Suchánková (82. Zahradníčková), Kopečková (82. Domesová). Trenér: Matěj Vybíhal.

Sestava Horních Heršpic: Havlíčková – Nádaská (46. Lišková), Jordánková (46. Mazúchová), Ondřejková, Raušová – Dianišková, Haklová, Chlápková, Ganiecová (46. Pušková) – Kukučová, Krištofová. Trenér: Lukáš Zrzavý.