Po dvou letech se tenisté TK Agrofert Prostějov dostali až do finále extraligy smíšených družstev. Ve výrazně omlazené sestavě vzdorovali hvězdám pražské Sparty a prohráli po velkém boji 4:5, když majitele titulu určil až poslední zápas. 

Nerovný souboj mladičké naděje

Necelou hodinu strávila na kurtu Sára Bejlek, která podle očekávání nestačila na Kateřinu Siniakovou. Teprve čtrnáctiletá vítězka letošní Pardubické juniorky s 59. hráčkou svě+tového žebříčku uhrála pouhé dvě hry.

Sačko získal další cenný skalp

Na kvalitní vystoupení v průběhu extraligy navázal v utkání s Lukášem Rosolem Vitalij Sačko. Ovládl dlouhou třísetovou bitvu, když v závěru střetnutí skvěle využil svoji jednu šanci na brejk.

Poljak smetl Vrbenského
Poprvé v kariéře dokázal David Poljak porazit Michaela Vrbenského a byl z toho cenný bod, přestože soupeře v žebříčku ATP dělí více než sto padesát příček. Zástupce Prostějov byl jasně lepší a uspěl po hodině hry.

Tuhý odpor Klimovičové

Hned několikrát vzala svojí soupeřce servis, přesto Linda Klimovičová svůj duel s Barborou Strýcovou prohrála. O šestnáct let starší favoritka se prosadila díky zkušenostem v koncovkách obou setů.

Svrčina ztratil tie-break a pak i zápas

Skvělý vstup do zápasu s Patrikem Riklem Dalibor Svrčina nevyužil. Ztratil vedení 3:0 a ve zkrácené hře i setbol. Dokázal sice poměr setů zlepšeným výkonem vyrovnat, v rozhodujícím dějství však střetnutí neotočil.

Skvělý Lehečkův obrat

V průběhu prvního setu s Tomášem Macháčem prohrával Jiří Lehečka už 3:5, pak ale nastartoval skvělý obrat. V následujícím proběhu zápasu získal devět her v řadě a soupeři až do konce povolil jediný game.

Marná snaha mladičkého deblu

Čtvrtý bod vybojovala Sparta v ženské čtyřhře a přiblížila se k zisku mistrovského titulu. O pomyslný mečbol se postaraly Kateřina Siniaková a Viktoria Kužmová, které porazily Sáru Bejlek a Lindu Klimovičovou ve dvou setech.

Lehečka se Zelenayem vykřesali naději

Pod tlakem odvrácení mistrovského mečbolu vstupovali na kurt Jiří Lehečka s Igorem Zelenayem a těžkou situaci zvládli parádně. Po nervozním prvním setu utkání ovládli a Michaelu Vrbenskému s Patrikem Riklem nedali šanci.

Nadějný start na výhru nestačil

V závěrečném duelu vedl Jiří Veselý s Davidem Poljakem nad dvojicí Lukáš Rosol, Tomáš Macháč 5:2, set přesto prostějovští tenisté ztratili v tie-breaku a pak už marně vzdorovali sparťanskému náporu.

TK Agrofert Prostějov – TK Sparta Praha 4:5

Vitalij Sačko (UKR) – Lukáš Rosol 6:4, 3:6, 6:3
Sára Bejlek – Kateřina Siniaková 2:6, 0:6
David Poljak – Michael Vrbenský 6:3, 6:1
Linda Klimovičová – Barbora Strýcová 4:6, 3:6
Dalibor Svrčina – Patrik Rikl 6:7, 6:4, 4:6
Jiří Lehečka – Tomáš Macháč 7:5, 6:1
Bejlek, Klimovičová – Siniaková, Kužmová 2:6, 3:6
Lehečka, Zelenay – Rikl, Vrbenský 6:4, 6:1
Veselý, Poljak – Rosol, Macháč 6:7, 3:6