Tento soutěžní ročník měl pro Jestřáby dlouho dost turbulentní vývoj, takové klasické nahoru a dolů. Neustále střídali vítězství i porážky, a když pak přišla úspěšná série tří zápasových úspěchů za sebou, okamžitě ji následovala přesně opačná šňůra proher. Do toho přišla téměř dvouměsíční koronavirová výluka spojená s prohloubením ekonomické krize, speciálně v Prostějově se finanční opasky utahovaly opravdu silně.

Přesto se ne zrovna příjemnými okolnostmi ovlivňovaný tým poslední dobou výrazně zvedl jak po herní, tak po výsledkové stránce. Využil příznivého losu, kdy má na programu víc střetnutí proti papírově přijatelným soupeřům. A pravidelně boduje. Což ho momentálně vyneslo na sedmé místo prvoligové tabulky s takovým ziskem, který navzdory všem překážkám slibuje vytoužený postup do play-off .

Zvlášť v kontrastu k minulé, hrubě nevydařené sezóně se jasně potvrzuje, nakolik nezbytná i správná byla loni na jaře razantní obměna kádru. Směrem k omlazení a při sázce na jiné typy hráčů, což rapidně zvýšilo rychlost, aktivitu i agresivnější pojetí předváděného hokeje. Vypadá to, že rovněž příchod nového kouče Jiřího Šejby (byť původně neplánovaný) mančaftu jednoznačně prospěl. Zkušený, náročný a přitom trpělivý trenér postupně našel se zdejším kolektivem společnou řeč, z toho teď všichni společně těží.

Ohledně dalšího případného posunu vzhůru až do elitního kvarteta s přímým postupem do vyřazovacích bojů bych to pod dojmem současné euforie raději nepřeháněl, tak vysoko Hanáci asi myslet nemohou. Nicméně průnik do předkola play-off a v něm triumf znamenající čtvrtfinálovou účast? Tohle se teď jeví jako reálný a splnitelný cíl. Jen dál makat, nepolevit!