Možná až šokující zprávu více než před týdnem uveřejnil klub 1.SK Prostějov. Ten totiž nečekaně přišel o svého trenéra Pavla Šustra. Okamžitě tak začalo nahánění jeho nástupce, kterého ovšem nečeká jednoduchý úkol.

Předně kvůli jarnímu umístění. Třetí místo je úspěch, ale taky překvapení. Jen málokdo by ho tipoval, a to i po solidním podzimu. Adeptů na třetí flek bylo (a bude) hodně. A bude rovněž mimořádně obtížné tuto pozici v další sezóně udržet.

Dále se bude očekávat, že tým bude předvádět zhruba stejnou hru, tedy kombinační, plnou hladu po gólech a s řadou centrů do vápna, nadto s více góly. To je rovněž nemalý cíl. I když ne nereálný, tým zůstává pohromadě, stačí mít na něj podobné nároky a stavět hru na podobných věcech (a hráčích).

Pak je tu samozřejmě otázka strategie. Ukazovalo se, že trenér má poměrně velkou pravomoc ohledně výběru posil. A ještě větší, pokud jde o vytěžování jednotlivých hráčů a způsob hry. Je zde přitom na co navazovat. Pokud se to povede, může se klidně třetí místo opakovat. Nový kouč Prostějova Jiří Jarošík ale musí čekat, že laťka je nyní nastavená zatraceně vysoko. Nebude vůbec snadné ji přelézt, nebo dokonce přeskočit.