Těžký, přetěžký los mají zkraje aktuální sezóny Fortuna:Národní ligy tým 1. SK Prostějov. Hned tři nováčci, z toho dva exligoví. A jak trefně poznamenalo fotbalové vedení Prostějova, situace se může vyvinout dvěma způsoby: buď si tým nečekaně dodá na sebevědomí bodovými zisky, nebo hned na úvod přijde pád na zem, a to z pořádné výšky.

Po třech klech lze říct, že je to nahoru-dolů, lépe řečeno dolů-nahoru. Tým v úvodních dvou zápasech musel skousnout porážky. Hodně zabolela prohra s Příbramí, která byla mírně lepší, ani drtivý tlak ani fotbalová kvalita však z její strany nepřišly. A prohra 0:4 na půdě rezervy pražské Sparty se dvěma vlastňáky? I na tu by tým nejraději zapomněl. Což se podařilo v sobotu, kdy svěřenci nového kouče Jarošíka přemohli na lopatky brněnskou Zbrojovku.

Ani loni to nebylo o moc lepší. Naopak, Prostějov se na výhru načekal. Po třech zápasech měl totiž dva body. A i když hned v tom úvodním se rozešel s nováčkem z Blanska překvapivě (a zklamaně) 1:1, přesto to byl bod za remízu. A ten se počítá.

Letos jsou však na tým kladeny vyšší nároky, třetí místo z předchozího ročníku totiž 1.SK posunulo v očích fotbalového vedení i sportovní veřejnosti. A čeká se podobně povedený ročník. Nyní je ale tabulka tím posledním, na co by se fotbalový Prostějov měl dívat…