Slovy ze známé písničky „ručičky, nebojte se, vy dělat nebudete,“ se řídí mladá žena z Prostějova. Ve svých čtyřiadvaceti letech o práci ještě nezavadila, je ovšem velmi zběhlá ve sjednávání úvěrů, které ovšem nesplácí.

Již od svého mládí si mladá žena z Prostějovska půjčovala u bankovních i nebankovních společností finanční prostředky. Policisté už prokázali, že od poloviny roku 2019 se výtečnici podařilo u tří různých finančních ústavů uzavřít minimálně sedm úvěrových smluv. „Aby jí byly žádosti o úvěr schváleny, uváděla záměrně nepravdivé informace, které měly zásadní vliv na jejich vyplacení. Díky tomu se jí podařilo dosáhnout stanoveného cíle,“ nastínila počínání podvodnice Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Po určité době ale nebyla z důvodu předluženosti schopna splátky hradit a společnostem způsobila celkovou škodu za necelých 212 000 Kč. V úterý 29. listopadu zahájil policejní komisař trestní stíhání čtyřiadvacetileté ženy a obvinil ji z trestného činu úvěrový podvod, za který může být odsouzena i k trestu odnětí svobody v trvání od jednoho roku do pěti let,“ prozradila Zajícová. „Odsouzena může být k trestu odnětí svobody v trvání od jednoho roku do pěti let,“ konstatovala policejní mluvčí.