K soudu už míří případ Marka P. (29) z Kostelce na Hané, který letos na konci dubna brutálně zavraždil svého otce Jiřího (†57), bratra Víta (†24) a sestru Anetu (†22). Státní zástupce nedávno podal ke Krajskému soudu v Brně obžalobu. Markovi P. hrozí za brutální trojnásobnou vraždu, k níž se doznal, až doživotní trest.

Život rodiny vraha Marka P. nebyl zřejmě jednoduchý. Před lety spáchala kvůli velmi těžké nemoci sebevraždu matka rodiny, následně se oběsil nejstarší syn. Otec Jiří pak velmi tvrdě pracoval, aby rodinu uživil a děti mohly studovat. Sourozenci Vít, Aneta a Natálie také řádně studovali, jen Marek nedělal nic. Ostatní mu jeho způsob vyčítali. Když navíc přišel o svůj podíl v rodinném domě, bylo na tragédii zaděláno.

Osudného 29. dubna, poté, co několik dní mapoval zvyky ostatních členů rodiny, vybaven dvěma dýkami rozehrál krvavé drama. Ráno počkal, až všichni kromě bratra odešli. Bratra ubodal v jeho pokoji. Následovala starší sestra, která se vrátila z procházky se psem. Tu odpravil v předsíni. Její tělo pak ukryl v kuchyni a předsíň dokonale vytřel.

Následně se vrátila ze školy nejmladší sestra. „Tu jedinou ušetřil, protože se na něm prý tolik neprovinila jako ostatní,“ nechal se při zatýkání slyšet šéf olomoucké krajské kriminálky Jan Lisický.

Vrah dívku zamkl na záchodě a čekal na otce. Čekání si krátil broušením a olejováním nožů. „Na internetu se dočetl, že pak lépe vnikají do obětí,“ uvedl Lisický. Jakmile se otec vrátil z práce, čekal jej stejný osud jako bratra a sestru. První bodné rány mu syn zasadil v předsíni. Otec se pokusil o útěk, běsnící mladík ho však dorazil na zápraží. Pak se zamkl v pokoji a čekal. Zatýkajícím kriminalistům nekladl odpor.

V historii kriminalistiky na střední Moravě jde o vůbec nejbrutálnější čin všech dob. „I jako zkušení kriminalisté jsme byli šokováni intenzitou a brutalitou útoku,“ prozradil šéf olomoucké krajské kriminálky a dodal: „Viděli a zažili jsme toho už hodně, ale tohle je opravdu něco extrémně výjimečného.“

Na soud, který proběhne v horizontu několika měsíců, čeká kostelecký vrah ve vazbě v olomoucké vazební věznici.