Hrozbou pro silniční provoz je osmadvacetiletá nezodpovědná řidička. Se svým Seatem totiž brázdí ulice Prostějova pod vlivem drog! Během ledna ji policisté chytili hned čtyřikrát.

Poprvé kontrolovali muži zákona řidičku 13. ledna. Test na návykové látky prokázal, že žena před jízdou bohatě holdovala marihuaně. Z udělené pokuty se však nepoučila a jointa si dala i před jízdou 25. ledna, kdy ji ale opět kontrolovali policisté. Tentokrát už byl případ předán správnímu orgánu.

Ani to ale nepřimělo zřejmě závislou osobu, aby se polepšila a řízení pod vlivem drog zanechala. Hned 29. ledna se nechala zfetovaná chytnout znova dokonce hned dvakrát. „Poprvé byla kontrolována před jedenáctou hodinou na Sídlišti Svobody. Provedený test prokázal přítomnost cannabisu a ženě byla další jízda zakázána,“ prozradil František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.

Navzdory tomu natrefili muži zákona na nezodpovědnou řidičku o pět hodin později znovu. „Tentokrát v Anenské ulici u ní byla zjištěna přítomnost nejen cannabisu, ale i metamfetaminu,“ sdělil Kořínek a doslova šokoval informací, že zfetovaná žena měla v autě dokonce sotva dvouletého synka!

Nyní na nepochopitelně konající ženu čeká správní řízení kvůli přestupkům dle zákona o silničním provozu a s největší pravděpodobností i trestní stíhání pro maření úředního rozhodnutí. V neposlední řadě musí také počítat s tím, že se o ni budou zajímat specialisté z toxi týmu a sociálka. „Pro své jednání je podezřelá z přestupků podle zákona o silničním provozu, za které jí hrozí pokuta 2 500 až 20 tisíc korun a zákaz řízení na dobu od šesti měsíců do jednoho roku,“ doplnil policejní mluvčí.   (ofr)