To se hned tak nevidí, aby jeden člověk spáchal tolik nepravostí najednou... Policisté minulé pondělí pozdě večer zastavili šoféra osobního auta. Pro „prkotinu“, nesvítilo mu totiž přední světlo. To bylo ovšem to nejmenší. Posléze z celé kontroly vyplynulo, že chlápek je venku v době zákazu vycházení, a k tomu zdrogovaný jak zákon káže!

V pondělí 15. února po jednadvacáté hodině kontrolovali policisté prostějovského oddělení hlídkové služby v Brněnské ulici v Prostějově osobní automobil Peugeot 307 a jeho pětadvacetiletého řidiče. „Pozornost policistů k vozidlu přilákala závada v jeho osvětlení, protože automobilu nesvítil levý přední světlomet. Po zastavení vozidla policisté řidiče upozornili na závadu a také na to, že svým jednáním porušuje vládní zákaz volného pohybu osob. Po negativní zkoušce na přítomnost alkoholu pak u řidiče provedli orientační test na jiné návykové látky. Ten ukázal přítomnost látek amphetamin/metamphetamin, cannabis i kokain,“ konstatoval František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.

„Na výzvu policistů se muž podrobil odbornému lékařskému vyšetření ke zjištění ovlivnění v Nemocnici Prostějov. Další jízdu mu policisté zakázali. Pro své jednání je nyní podezřelý z několika přestupků. Ty budou k dořešení postoupeny příslušným správním orgánům,“ dodal Kořínek.