Muž z Prostějova naletěl svému známému z Přerova, kterému půjčil 70 000 korun a dočkal se návratu pouhého minima. Dlužník, jenž nyní čelí obvinění z podvodu, požádal kamaráda o půjčku přesto, že je nezaměstnaný a na krku má několik exekucí. Nebylo tedy divu, že nesplatil skoro nic. 

„Z přečinu podvodu podezírají policisté obvodního oddělení Prostějov 2 osmadvacetiletého muže z Přerova. Tohoto skutku se měl podezřelý dopustit v červnu minulého roku, když si v jedné z olomouckých restaurací od svého známého z Prostějova půjčil finanční hotovost sedmdesát tisíc korun a ve smlouvě se zavázal, že peníze vrátí do konce roku. Slib vrácení peněz učinil, přestože věděl, že mu vzhledem ke své finanční situaci nebude moci dostát. Byl v té době totiž bez zaměstnání, navíc již čelil exekučnímu řízení pro své dřívější závazky,“ uvedl František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje pro Územní odbor Prostějov.

Jak dále prozradil, věřitel se do současnosti dočkal pouze částky čtyř tisíc korun, které obdržel až v dubnu tohoto roku. „V případě prokázání viny a odsouzení podezřelému muži za přečin podvodu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ vyjádřil se ještě mluvčí prostějovské policie k výši možného trestu.