Není to tak dávno, co Večerník informoval o okradeném majiteli domu v ulici Marie Majerové ve Vrahovicích, kterému ze zahradního bazénku zatím neznámý pachatel ukradl vodníka a množství dalších keramických figurek. Podobný případ vyšetřují policisté od minulého pondělí. Tentokrát některý chamták „šlohl“ chlapce se psem!

 

Téměř dva metry vysoký plot nebyl překážkou pro zloděje, který si vyhlédl na zahradě rodinného domu ve Vrahovické ulici okrasnou kašnu a rozhodl se, že bude jeho. K loupeži kašny s motivem chlapce se psem stojící u pumpy na vodu se odhodlal zatím neznámý pachatel zřejmě v nočních hodinách z neděle 30. na pondělí 31. května.

„Při krádeži musel ještě přeřezat elektrický kabel, který byl přiveden do zadní části kašny. Majiteli způsobil škodu za 3 800 korun. Případ šetříme pro trestné činy krádeže a porušování domovní svobody s tříletou trestní sazbou odnětí svobody,“ potvrdila Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

A policisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání. „Žádáme spoluobčany, pokud by někde viděli nebo zahlédli okrasnou kašnu s motivem chlapce se psem, která je zachycena na fotografii, aby nás informovali prostřednictvím linky 158,“ vzkázala mluvčí krajské policie.