Další z řady lidí, kteří se dostali do dluhové spirály. Jenže mladá žena z Prostějovska svoji finanční tíseň řešila podvodem. Od různých společností si vzala další dvě půjčky, ale v žádostech o ně lhala, jako když tiskne. Už tak byla totiž zadlužená až po uši, což jaksi „zapomněla“ zmínit. Teď může jít až na dva roky do vězení.

„Obvinění ze spáchání přečinu úvěrového podvodu si vyslechla jednadvacetiletá žena z Prostějovska. V červenci a září loňského roku měla obviněná žena uzavřít úvěrové smlouvy na částky 49 000 korun a 15 000 korun. Do žádostí o poskytnutí úvěru úmyslně neuvedla pravdivé informace. Tvrdila, že nesplácí žádné jiné dříve poskytnuté úvěry a půjčky. Podpisem smluv se zavázala hradit měsíční splátky, ačkoliv věděla, že je značně zadlužená,“ informovala Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Ve skutečnosti výše jejích měsíčních splátek byly v červenci téměř 18 000 korun, firmám však uhradila jen zhruba polovinu. „Způsobená škoda tak byla vyčíslena na 53 800 korun,“ vypočítala Zajícová s tím, že v případě uznání viny mladé ženě hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.