Do Plumlova se po třech letech vrací festival Keltská noc. Kvůli covidu se poslední ročník uskutečnil v roce 2019, a tak nás devatenáctý ročník festivalu čeká až letos. Ve dvoudenním programu Keltské noci vystoupí celkem 150 umělců a účinkujících z devíti evropských zemí. Bude to tedy velká paráda!

Milovníci irské a keltské hudby a irského tance mohou zajásat. Po třech letech se do Plumlova vrací Keltská noc. Tentokrát bude její program obohacen o nejednu novinku. „Letos máme pro návštěvníky velikou novinku. Připravili jsme již na čtvrtek jedenadvacátého července večer krásnou zahřívací akci, a sice Předvečer Keltské noci 2022! Během něj vystoupí soubor irských tanců Fiach Bán z Olomouce, kromě ukázky irských tanců provede i workshop – výuku irských tanců. Vystoupí i skupina MalemIrish, která zahraje bujaré irské písně, jigy a reely,“ navnadil umělecký ředitel festivalu Tomáš Somr a vzápětí dodal, že čtvrteční večer bude bez vstupného a mohou se ho účastnit jak ti, kteří přijeli na Keltskou noc, tak i lidé ze širokého okolí.

Jednou z hlavních hvězd dvoudenního programu Keltské noci pak tentokrát bude rakousko-skotská skupina Celtica, jejíž osobité rockové pojetí keltské hudby spojené s unikátní pódiovou show slaví úspěchy po celém světě. Dále se představí Cisal Pipers z Itálie a chybět nebudou ani irští Sliotar, kteří jsou miláčkem návštěvníků i organizátorů. To a mnohem, mnohem víc bude čekat na ty, kteří tento víkend vyrazí do Plumlova.

Kompletní program najdete a stránkách www.keltska-noc.cz a více informaci čtěte také na straně 25 dnešního vydání Večerníku.

 

KDY: ČTVRTEK 21. AŽ SOBOTA 23. ČERVENCE, 17.00, 13.30, 11:00 HODIN

KDE: KEMP ŽRALOK, PLUMLOV