Ani v následujícím roce kraj neopomene odměnit pedagogy za jejich náročnou a záslužnou práci. Tradiční akce Učitel roku Olomouckého kraje má za cíl nejen ocenit učitele a další pedagogické pracovníky, ale zároveň zdůraznit jejich významnou úlohu ve společnosti.

Ceny budou předávány za výjimečné úspěchy a kvality v oblastech vzdělávání, vztahu k žákům a za podporu dobrého jména školy a učitelské profese, přičemž bude takto oceněno 15 pedagogů. Další tři učitelé obdrží cenu radního pro oblast školství Aleše Jakubce za dlouhodobý a mimořádný přínos pro rozvoj školství v Olomouckém kraji.

„Nominovat učitele hodné ocenění mohou nejen jejich kolegové pedagogové, ale také žáci nebo široká veřejnost. Každý tak může navrhnout učitele ze svého okolí a odměnit ho touto formou za práci, kterou odvádí,“ uvedl radní Jakubec.

Oceněni mohou být učitelé středních škol, vyšších odborných škol, speciálních škol, základních uměleckých škol a pedagogové dětských domovů, pedagogicko-psychologických poraden a domů dětí a mládeže se sídlem v Olomouckém kraji.

Sběr nominací probíhá prostřednictvím formuláře v příloze do 9. 12. 2022 do 12:00 hodin. Nominace je možné zasílat na e-mailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo na podatelnu Krajského úřadu Olomouckého kraje, Jeremenkova 40a, Olomouc, na jméno Mgr. Jakub Hovorka, OŠM. Ocenění budou předávána na ceremoniálu konaném v Den učitelů, tedy 28. března 2023.

Více se dozvíte na https://cenykraje.cz/rocnik/2022-ucitel-roku.