Na několika místech České republiky se tuto sobotu 18. prosince uskuteční vzpomínkové a pietní akce. Důvod je nasnadě, přichází den desátého výročí úmrtí prvního českého prezidenta Václava Havla. V Prostějově proběhne u této příležitosti výstava fotografií, jejíž vernisáž je na programu ve čtvrtek 16. prosince v Kulturním klubu DUHA.

 

Letos je to již deset let od úmrtí dramatika, esejisty, disidenta, později politika a státníka Václava Havla. Na tohoto prvního českého prezidenta vzpomínají lidé rádi, připomínají si i den, kdy Havel odešel. V letošním roce se jeho památka bude po celé České republice uctívat ve velkém. Vzpomínkovou akci má v plánu také Kulturní klub DUHA.

Vernisáž proběhne v galerii současného umění ve čtvrtek 16. prosince od 17.00 hodin, výstava pak potrvá až do 28. ledna 2022. K vidění budou fotografie Boba Pacholíka pořízené během návštěvy Václava Havla v Prostějově. Tento oblíbený první český prezident navštívil naše město 28. května 1990. Na vernisáži vystoupí i členové Divadla Point, kteří přednesou ukázky z Havlova díla.