Jednou z mála akcí, kterou hrozba nákazy covid-19 neovlivnila a ani nezrušila, je tradiční vánoční koupel v plumlovské přehradě. Stejně jako vloni i letos se organizátoři z řad oddílu Dálkového a zimního plavání Haná Prostějov rozhodli tradici dodržet a otužilci se na Štědrý den ponoří do ledové vody. Letos ovšem na jiném místě...

„Ani na okamžik jsme neuvažovali o zrušení akce. Ostatně venkovní akce jsou povoleny do účasti jedné tisícovky osob. Nebudeme řešit ani kontrolu dodržování protiepidemických opatření, na to nemáme lidi. Těšíme se na skvělou atmosféru a naladíme se na Štědrý večer. Má být sice nad nulou, ale to už je také taková tradice. Mrazivé počasí na Štědrý den jsme už dlouho nezažili,“ prozradila Večerníku Dana Zbořilová, předsedkyně DZP Haná Prostějov, která ovšem zároveň upozornila na jednu podstatnou změnu v organizaci vánoční koupele. „Tradičně jsme se koupali ve výpusti plumlovské přehrady, z té se ale bohužel nyní stalo staveniště. Akci tedy přesouváme o pár stovek metrů dál na začátek hráze k občerstvení Na špici,“ zdůraznila Dana Zbořilová.

Letošní vánoční koupel otužilců se tedy uskuteční v pátek 24. prosince v pravé poledne. A Večerník jako každý rok bude u toho!