V sobotu se dočkali svého divadelního představení i ti nejmenší. A loutkové představení Ošklivé káčátko na motivy Hanse Christiana Andersena v podání Jany Vyšohlídové slavilo u dětí velký úspěch.

 

Zhruba stovka diváků z řad těch nejmenších se během inscenace velmi bavila a nejednou byl slyšet radostný dětský smích, o který se zasloužila především zmiňovaná herečka z divadla U staré herečky v Hradci Králové. První letošní představení pro děti se tak dá hodnotit jedině pozitivně. Téměř zaplněné jeviště za oponou mělo možnost sledovat klasický příběh ošklivého káčátka, které je od svých sourozenců na statku zcela odlišné a kvůli jeho vzhledu se s ním nikdo nechce kamarádit.

Mimo káčátka se tak v představení objevila i celá řada dalších zvířátek, kdy se o loutky postaral Luděk Joksa. Po útěku ze statku už samo přestává věřit, že v jeho životě dojde ke změně, po mnoha útrapách je však přijato hejnem labutí. A tak nakonec najde své místo v životě i tolik potřebný klid.

Další pohádkové představení čeká na děti už 13. února, kdy se mohou těšit v hlavním sále divadla na představení Lichožrouti. Pohádky jsou pak v divadle připraveny každý měsíc.