Zhoršující se situace v nárůstu počtu nově nakažených osob covidem-19 se podepsala i na zvýšeném počtu hospitalizovaných pacientů. V prostějovské nemocnici navíc uzavřeli plicní oddělení a pětadvacet lůžek „věnovali“ příjmu nových covidových pacientů.

 

„Aktuálně máme v nemocnici hospitalizováno už osmnáct pacientů s covid-19, kteří leží na standardním infekčním oddělení, a další tři pacienti s těžkým průběhem nákazy jsou v péči lékařů na oddělení ARO. Oproti předchozímu týdnu se tedy počet pacientů zvýšil o osm případů. Vedení nemocnice na tuto situaci zareagovalo opatřením, kdy jsme uzavřeli běžné plicní oddělení a o pětadvacet lůžek jsme tak posílili oddělení, kde budou přijímáni pacienti s covid-19,“ informoval Večerník v pátek odpoledne Adam Knesl, tiskový mluvčí společnosti Agel provozující Nemocnici Prostějov.

V nemocnici ale přikročili i k dalším protiepidemickým opatřením. „Od pondělí 25. října je v platnosti zákaz návštěv pacientů,“ dodal Knesl. 

 

Podrobné koronavirové zpravodajství najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 1. listopadu