Najde se stále více těch, kteří říkají, že je Vánoce dávno nebaví. Nelze se divit. Protože energie se vždy najde tam, kde se vloží. A pokud toho na vás například v zaměstnání naloží víc, než je zdrávo, pak je logické, že na vlastní Vánoce s rodinou vám jí už moc nezůstane. Chuť i čas se pak opravdu hledají velmi obtížně, obzvláště pokud si pod synonymem Vánoce představíte zejména lítání po obchodech či vysvětlování malým dětem, že „Ježíšek“ nesedí u počítače a nenakupuje dárky prostřednictvím internetového obchodu.

Pokud je to jen trochu možné, tak před svátky a zejména během nich je vždy dobré dělat zejména to, co vás baví. Ideální pak je, pokud vás baví to, co děláte. Samy Vánoce totiž stále nabízí tolik možností, že by bylo skutečně na pováženou, pokud by se v nich nenašla ani jedna, která by vás netěšila. Někdo miluje výrobu adventního věnce, jiný nedá dopustit na zdobení stromečku či popíjení punče, další rád přemýšlení o tom, čím udělá radost svým nejbližším, a snad každý je rád, když se celá rodina zase jednou sejde.

Ať už je to jakkoliv, vždy bude platit, že každý z nás zejména na Vánoce tu může být pro někoho jiného než jen sám pro sebe a pro své každodenní starosti. Inspiraci, jak někomu udělat radost a zároveň si Vánoce užít podle svého stejně jako několik zajímavých svátečních příběhů, najdete i v této speciální příloze PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku.

Redakce všem přeje příjemné a klidné prožití nadcházejících svátků.