No co už, silvestrovský ohňostroj na prostějovském náměstí konšelé odpískali, prý bychom při jeho sledování jeden druhého poprskali covidem. Ovšem naši radní nejsou žádní nazdárci, a tak vymysleli náhradní variantu silvestrovské podívané. A mnohem atraktivnější! Agentura Hóser se jako první dozvěděla, že úderem půlnoci ze Silvestra na Nový rok budou nad Prostějovem létat jiné věci než petardy a světlice.

„Náhradní varianta zábavného silvestrovského programu ve městě pobaví všechny, kteří holdují pyrotechnickým přehlídkám, a rovněž potěší ty, kteří bydlí na Šárce a mají problém s problémovými spoluobčany,“ tancoval okolo horké kaše Juraj Rozháněl, náměstek primátora pro vše, co se v Prostějově staví a taky bourá. Dlouho nechtěl prozradit, co konšelé vykoumali místo silvestrovského ohňostroje. Až třetí nalitá sklenička šampaňského, které redaktor Agentury Hóser koupil ze svého, zabrala.

„Chtěli jsme to zveřejnit až 31. prosince, ale budiž, ať jste první. Po dlouhé diskusi jsme v radě města rozhodli, že nakonec nebudeme rekonstruovat dům se sociálními byty v ulici Šárka, ale provedeme jeho demolici. Zdejší obyvatelé mají do 31. prosince čas se vystěhovat, sehnali jsme jim náhradní bydlení v budově místního nádraží. Na Silvestra o půlnoci dům odpálíme, už teď speciální firma navrtává do zdi dynamitové patrony. Na odpal nemovitosti s více než stovkou bytů, bude potřeba dvě tuny dynamitu, tedy dvakrát tolik, co bylo potřeba na OP Prostějov,“ uvedl exkluzivně pro Agenturu Hóser náměstek primátora Juraj Rozháněl. „Věřím, že odpal na Šárce zcela nahradí silvestrovskou show na náměstí. Dým a kouř se pak určitě rozlezou do celého města, doporučujeme občanům s příchodem prvého dne nového roku uzavřít všechna okna a zacpat si uši. Pecka to bude jako sviňa,“ dodal Rozháněl.

Demolice objektu bytového domu na Šárce bude viditelná až do okruhu padesáti kilometrů od Prostějova. „Já jsem s tímto rozhodnutím velice spokojena, kam se hrabe běžný ohňostroj,“ uzavřela toto téma Miládka Bitva u Sokolova, náměstkyně primátora pro kulturu a rachejtle.

Text v této rubrice je smyšlený,nikterak pravdivý a redakce Večerníku se od něj distancuje.

Speciální příloha SILVESTROVSKÉ LEGRÁCKY je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který je v prodeji od pondělí 27. prosince