Prostějov se během nadcházející soboty může těšit na skvělou zábavu. Od 10.00 hodin bude v prostoru před muzeem na náměstí T. G. Masaryka zahájen již tradiční prostějovský masopust s bohatým kulturním a společenským programem.

 

Masopustní veselí odstartuje v 10.00 hodin průvodem okolo rynku, po němž bude následovat vynášení prasátka a vyprávění řezníka Krkovičky. O půl hodiny později bude na pořadu vystoupení kapely, která zahraje vyloženě masopustní písničky. Na své si přijdou i nejmenší návštěvníci, pro které bude v 11.15 hodin připravena hraná pohádka.

V pravé poledne je na programu masopustní průvod napříč celým náměstím a souzení kozla. Půlhodinku nato si návštěvníci poslechnou další masopustní muziku, načež ve 13.15 hodin mohou zhlédnout jarmareční kejklování. Po dalším vystoupení masopustní kapely je připravena atraktivní ukázka žonglérů a kejklířů, která přijde na řadu přesně v 15.00 hodin.

A na závěr to nejočekávanější. V 15.30 hodin se bude za pouhou jednu korunu prodávat pravá domácí polévka, takzvaná prdelačka! V 16.00 pak prostějovský masopust končí slavnostním rozloučením všech aktérů.

„Po delší době to bude akce, na které se můžeme všichni sejít. Když nám kvůli opatřením proti pandemii nevyšel vánoční jarmark, pojďme se potkat na tom masopustním. Už se moc těším na tradiční průvod, na muzikanty i na zabijačku. A hlavně se těším na naše občany a na spoustu zajímavých setkání,“ zve na sobotní akci František Jura, primátor statutárního města Prostějova. „Je to akce, na kterou se každoročně těším, a to nejen kvůli zabijačkovým specialitám, z nichž černá polévka patří k mým nejoblíbenějším, ale také skrz masopustní průvod a vůbec celý program. Jsme velice rádi, že i přes stále trvající pandemické problémy jsme masopust v Prostějově mohli uspořádat a nemuseli jsme akci rušit. Věřím, že Prostějované v sobotu zaplní naše náměstí a budou se dobře bavit,“ přidala náměstkyně primátora pro kulturu v Prostějově Milada Sokolová.

 

08 masopust letak