Všechno se to sešlo. Nádherné slunečné počasí, rekordní účast prodávajících, a navíc spousta návštěvníků. Letošní v pořadí již druhý bleší trh organizovaný prostějovským galeristou Jindřichem Skácelem na tržišti u Špalíčku se vydařil ve všech směrech.

Druhý letošní „blešák“ byl zahájen v neděli už v sedm hodin ráno. A ti, kteří si přivstali, nelitovali. Na první pohled daleko více stánkařů než při úvodním bleším trhu na začátku dubna nabízelo rozličný sortiment za velice příhodné ceny.

„Prodávajících je opravdu hodně a jsem tomu nesmírně rád. Dokonce si troufnu tvrdit, že jde o rekordní počet v celé historii našeho blešího trhu. Navíc sem proudí spousta lidí, podle mě je to i tím, že kousek vedle na náměstí probíhá výstava autoveteránů. Lidi si sem pak přijdou odskočit a něco nakoupit,“ neskrýval spokojenost hlavní organizátor akce Jindřich Skácel.

Návštěvníci na bleším trhu nakupovali doslova za pár korun. „V nabídce jsou tradičně staré knihy nebo gramodesky, sběratelské relikvie, kuchyňské nádobí a náčiní, známky, nářadí, staré plakáty, vázy, suvenýry, hodiny, váhy a co já vím co ještě. Já osobně pak nabízím obrazy, starožitná zrcadla či panenky. Je o ně také zájem,“ pochvaloval si Jindřich Skácel.

Vydařený nedělní „blešák“ si vzal pod patronát prostějovský primátor František Jura. „Jsem rád, že jsem se dohodl s panem primátorem, který nám zajistil snížený nájem za místa na tržnici. Je to pro nás hodně vítaná pomoc,“ vzkázal galerista.