Den dětí slavili na mnoha místech různě. V Čechách pod Kosířem u této příležitosti připravili bohatý program. A to hned na více místech. Hlavním těžištěm byl ale místní zámek, kde se děti mohly zúčastnit několika úkolů, které pro ně připravila Hanácká ambasáda.

Házení či slalom, do toho navíc lukostřelba. Přímo na zámku pak probíhaly pohádkové prohlídky. Jak dopadne příběh princezny, které zlá sudička přichystala těžký osud? A jak to dopadne se sudičkou? Příběh o tom zaujal nejen děti, ale i dospělé. „Na zámku jsme poprvé nebyli, prohlídka se nám pak líbila. Bylo to pěkně udělané, celý ten děj navazoval. Byl to hezký příběh pro děti,“ říká paní Kateřina, jedna z příchozích maminek.

Kdo pak nechtěl do zámeckého interiéru, mohl si vybrat i z dalších bodů programu, obec totiž spolu s místní školou pořádala pohádkovou stezku po zámeckém parku. Samozřejmě s pohádkovými postavami. A k večeru se program přesunul do zahrady multifunkční budovy. Atrakce, soutěže, pohoda a zábava – to bylo poznávací znamení všech akcí, které se v rámci Mezinárodního dne dětí pod Kosířem v sobotu konaly.

„Dvě prohlídky jsme museli přidat. A všechny byly vyprodané. Lidé pak ve velkém chodili i na pohádkovou stezku po parku a také Hanácká ambasáda přidala několik atrakcí,“ konstatoval spokojeně kastelán zámku v Čechách pod Kosířem Martin Váňa. „U dětského dne jsme měli trochu obavy, protože v okolí bylo hodně akcí,“ připustil. Obavy však byly liché, akcím přálo jak počasí, tak sami účastníci.