Je to naprosto neodmyslitelná tradice, bez které se Hanácké slavnosti v Prostějově neobejdou. Stejně tak uplynulou neděli odpoledne se v zasedací místnosti primátora města sešli zástupci všech účinkujících folklórních souborů, které slavnostně přivítali zástupci vedení města v čele s primátorem Františkem Jurou a také hejtmanem Olomouckého kraje Josefem Suchánkem. A jelikož se stoly v místnosti prohýbaly pod připraveným jídlem a pitím, hodovalo se až běda!

Na letošním slavnostním přivítání hodovníků opět chyběla populární tetička Pachtová, a dokonce i tradiční moderátor Jiří Vrba z Pivína, ovšem ani tak o zábavu nikdo nepřišel. Účastníky z řad folklórních souborů, kteří přišli na radnici i zazpívat a zatančit, přivítali kromě primátora Prostějova a hejtmana Olomouckého kraje i další představitelé města jako náměstci Jiří Pospíšil, Milada Sokolová, Jan Krchňavý, Jiří Rozehnal, radní Pavel Holík a mnozí další.

„Děkojeme, že jste uspořádale takovó slávo a že održujete tak krásnó hanáckó tradico. A prosíme vás, abeste pak s nama šli do próvodu samotnyho,“ pravil jeden ze zástupců folklórního souboru směrem k představitelům města.

 

 

Podrobné zpravodajství čtěte v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO VečernÍku, které vychází v pondělí 12. září