Už vloni na podzim se bagry zakously do starého a na mnoha místech popraskaného asfaltu sportovního hřiště, či spíše „plácku“ na Sídlišti Svornosti ve Vrahovicích. Začala tak nákladná rekonstrukce hřiště, která má stát městskou pokladnu 3,7 milionu korun. A jak si Večerník povšiml, od začátku minulého týdne se zde pracovní ruch obnovil.

 

„Klimatické podmínky již dovolují pokračovat v pracích, dochází tedy k navážce a zhutnění vrstev s tím, že finální vrstva bude položena na přelomu dubna a května, načež poté bude naistalováno nové oplocení. Provoz bude zahájen prvního června s tím, že areál bude pojat jako multifunkční hřiště. To znamená, že je vhodné pro více druhů sportů, samozřejmě s novým odpovídajícím povrchem zajišťujícím vsakování srážkových vod,“ prozradil Večerníku v pátek odpoledne Jiří Rozehnal (ANO 2011), náměstek primátora Statutárního města Prostějov.

„Nové hřiště bude tvořit zpevněná plocha v podobě polyuretanového povrchu doplňující plochy ze zámkové dlažby a bude oploceno plotem s dřevěnou i drátěnou výplní. Jeho součástí budou také dvě branky vytvořené z oplocení a basketbalové koše na ocelové konstrukci. Vybudovány budou i chráničky se zavíčkováním pro osazení ocelových sloupků pro nohejbalové a volejbalové sítě,“ doplnil Rozehnal.