Situace v souvislosti s koronavirem se nejen u nás stále zlepšuje, počty nově nakažených klesají a pandemie je, zdá se, na ústupu. To také znamená stále větší rozvolňování přísných opatření, ve kterých jsme poslední měsíce žili. V současné chvíli se tak už v tomto období můžete dostat relativně kamkoliv v rámci naší republiky, jedinou podmínkou zatím nadále zůstává negativní test na koronavirus, případně kompletní očkování.

Do prázdninových dnů je však ještě stále daleko a je otázkou, zda i během hlavní sezóny letní dovolené budou i nadále platné aktuální informace, doporučení a opatření. Rozhodně se však už teď dá hovořit o tom, že stejně jako v předešlém roce bude dovolená v našich končinách sázkou na jistotu. Samozřejmě za předpokladu, že by se situace znovu dramaticky nezměnila a křivka epidemie nezačala brát zcela opačný směr.

Rostoucí zájem o tuzemské dovolené tak zřejmě bude pokračovat stejně jako v loňském roce, kdy také kvůli pandemii řada českých turistů zvolila raději bezpečnější variantu, vyhnula se tak oblíbeným destinacím u moře. Velký nápor se tak dá jistě očekávat u jezer a přehrad, jichž Česko nabízí celou řadu, které alespoň částečně dokážou nahradit slunění na pláži. Stále větší obliby doznávají také různé wellness pobyty probíhající celoročně. Už loni v létě trhal rekordy vysoký zájem o turistiku na českých horách, protože i tato místa mají rozhodně co nabídnout. V neposlední řadě nemůžeme opomenout ani různé poznávací zájezdy, kde se člověk doví spoustu nových informací, které mu prozatím unikaly.

Sečteno a podtrženo, protiepidemická opatření vaše cesty po tuzemsku zřejmě nezastaví a Česká republika má v tomto směru řadu možností, které i svým domácím návštěvníkům může nabídnout.   

 

Tematickou stranu PROSTĚJOVSKO & KAM NA DOVOLENOU najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku z pondělí 31. května