Bývalí i současní studenti prostějovského gymnázia Jiřího Wolkera se dostali v poslední nominaci do širšího výběru basketbalové reprezentace. Šlo hned o tři hráče, což je pro střední školu skvělá vizitka.

„Máme z toho velkou radost. Všichni kluci prošli prostějovským mládežnickým sportovním centrem a současně studovali na naší škole. Jejich kariéry pochopitelně pečlivě sledujeme a věříme, že se jim bude dařit i nadále,“ řekl ředitel Gymnázia Jiřího Wolkera Michal Müller, který je současně předsedou BCM Orli Prostějov.

Oporou reprezentace je Jaromír Bohačík, který na gymnáziu maturoval v roce 2011. Prošel prostějovským mládežnickým sportovním centrem, během působení u profesionálů v Prostějově přišla zahraniční nabídka z Belgie, pak návrat do Prahy, v dresu USK byl vyhlášen MVP ligy a logicky přišlo angažmá do mistrovského Nymburku. Po úspěchu na MS v Číně dostal Jaromír nabídku z Francie, z mistrovského Nymburku odešel do Štrasburku. Jeho manželka Petra je také z Prostějova.

František Váňa a Richard Bálint jsou stále kmenovými hráči mládeže BCM Orli, František hostuje v Olomoucku, Richard v Basket Brno. První jmenovaný je rodilý Prostějovák a maturoval ve sportovní třídě na GJW v roce 2017. Richard stále studuje septimu, maturovat bude příští rok. „Jsem přesvědčen, že je to velký úspěch naší dlouhodobé práce s mládeží v klubu BCM Orli a také výsledek složitého procesu propojení vrcholového sportu s náročným studiem na gymnáziu,“ dodal Müller.