Na střelnici WARZONE v Blansku proběhlo 3. kolo Národní ligy boxu ČR 2022/2023. Oddíl BC DTJ Prostějov nominoval Šimona Dvorského a Davida Šmída.

Šimon Dvorský (hmotnostní kategorie do 66 kilogramů), žák 8. třídy základní školy při Cyrilometodějském gymnáziu v Prostějově, již ve své věkové kategorii školní mládeže těžko hledá soupeře. Proto se musí posouvat dál a boxovat i se staršími protivníky. Tak tomu bylo rovněž v Blansku. Zde narazil na mnohem zkoušenějšího a šikovného pravogarďáka Maxima Vaněčka, člena BC Leon Brno, věkem kadeta a úřadujícího vicemistra republiky 2022.

„Šimon nezačal špatně, boxoval z ústupu, ale bylo vidět, že soupeřovo opačné garde mu nesedí. Přesto trestal přední rukou, zároveň také inkasoval. Dle mého soudu vyhrál první kolo. Druhé bylo slabší, pod tlakem Vaněčka, nicméně i tam se objevilo několik zdařilých momentů, které udržovaly naději na vítězství. Do třetího kola jsme šli s tím, že pokud chce uspět, musí jednoznačně zabrat a o triumf zabojovat. Také tomu tak bylo, poslední dějství proběhlo ve vysokém tempu a oba borci věděli, že je rozhodující. Padlo zde mnoho tvrdých výměn. Nicméně to na vítězství nestačilo, zaslouženě vyhrál na body vyspělejší Maxim. Pro Šimona obrovská zkušenost a výzva k dalšímu tréninku. Odměnou za bojovné utkání se pro aktéry stal bouřlivý potlesk blanenského publika,“ rekapituloval trenér mládeže BC DTJ Oldřich Dvorský.

David Šmíd (váha do 57 kg), student 2. ročníku reálného gymnázia Otto Wichterleho v Prostějově, teprve sbírá v ringu zkušenosti, ačkoliv věkem už je junior. Na jihu Moravy nastoupil do svého druhého utkání v životě proti Pavlovi Huangovi z Dynama Svitavy. „David začal poměrně slušně, pohyb dopředu mu krásně vycházel, ale soupeř byl tvrdý a nechtěl dát svou kůži zadarmo. Když převzal iniciativu, zůstával náš borec až nepochopitelně stát a zbytečně inkasoval. Je však bojovník, zápas nevzdával a snažil se převzít iniciativu, což mu ovšem Huang nedovolil. Ze stejné příčiny jako předtím, kdy pod tlakem nebyl schopen reagovat na protivníkovy výpady, inkasoval ve druhém kole několik tvrdých úderů, po kterých jsem byl nucen zápas ukončit vzdáním. Nemělo smysl pokračovat dál hlavně s ohledem na zdraví a další perspektivu našeho začínajícího boxera. David je dobře fyzicky vybavený a urputný. Věřím, že si je vědom svých chyb a v dalším utkání se posuneme zase o krůček dál. Rozhodně jsme neodjeli s ostudou,“ komplexně zhodnotil kouč Dvorský.