Od úterý 17. do čtvrtka 19. května se na brněnském velodromu uskutečnil již 55. ročník netradičního etapového závodu na dráze 500 + 1 kolo. Juniorskou kategorii si přitom podmanili cyklisté TUFO PARDUS Prostějov Matyáš Koblížek a Radovan Štec, kteří obsadili dvě nejvyšší příčky!

Populární akce 500 + 1 kolo přilákala jako každoročně kvalitní mezinárodní konkurenci ve všech kategoriích. Toto známé dráhové klání má netradiční, ale zajímavý formát, který zahrnuje pět etap bodovacích závodů a je rozložen do tří dnů.

Hanácký tým měl své zastoupení ve většině vypsaných kategorií, ovšem tradičně se v nejlepším světle ukázali junioři. Jejich závod byl vypsán na 300 + 1 kolo a prostějovští medailisté z juniorského mistrovství světa i Evropy nenechávali od začátku nikoho na pochybách, že cílí na nejvyšší pozice. A po závěrečné čtvrté etapě tomu tak skutečně bylo, TUFO PARDUS získal díky oběma borcům double! Vítězem se stal Matyáš Koblížek a na pódium ho doprovodil stříbrný Radovan Štec.

Mezi juniorkami se slibným výkonem prezentovala Patricie Müllerová, která si z jihu Moravy odvezla šesté místo. Do top desítky pronikl velmi dobrou poslední etapou rovněž kadet Filip Novák, jemuž v konečném hodnocení patřil desátý post.