Třetí červnový týden měli cyklisté TUFO PARDUS Prostějov opravdu velmi nabitý. Muži doplněni o Radovana Štece zápolili při mezinárodním závodu z kalendáře UCI na dráze v Brně. Žáci, kadetky, juniorky a žena Naďa Voráčová brázdili silnice při etapovém klání v Dolním Rakousku. A vybraní kadeti si vyzkoušeli, jak se soutěží v Itálii.

Po dvouleté přestávce zapříčiněné covidem se opět uskutečnil dráhový závod Grand Prix Brno 2022. Program vytrvalců zahrnoval omnium a madison, pro kategorii U23 byl zařazen ještě scratch. Skvělou formou se před nadcházejícím mistrovstvím Evropy blýskl Radovan Štec, který věkem ještě junior předváděl v pelotonu profíků skutečně fantastické výkony. Již v sobotním omniu se prokousával pořadím nahoru a nakonec mu po čtyřech disciplínách patřila velmi solidní sedmá příčka.

V neděli vytrvalci zahájili den vylučovacím závodem v kategorii do 23 let. Také zde byl Radek hodně aktivní a agresivní jízda mu vynesla druhé místo, když se musel sklonit pouze před Eitanem Levim z Izraele. Ve scratchi se do první desítky vtlačil ještě Radek Vlček na osmé pozici.

Program mužů na GP Brno uzavíral populární madison. Prostějovští v něm spojili svého nejzkušenějšího borce a olympionika Wojciecha Pszczolarského s o třináct let mladším Štecem. Dvojice si skvěle „sedla“ a ještě před posledním spurtem držela třetí post. Bohužel v závěrečném sprintu se před ně dostala belgická dvojice, která Hanáky odsunula na nepopulární čtvrté místo.

„Závodů pro juniory není v mezinárodním kalendáři mnoho, a tak jsem byl rád za možnost, aby se Radovan poměřil před Evropou v tvrdé konkurenci. Jeho výkon mě s ohledem na blížící se vrcholné akce hodně potěšil,“ spokojeně konstatoval trenér Martin Cetkovský.

Početná modro-žlutá skupina TUFO PARDUS se vydala do Rakouska, kde na ni čekal krásný čtyřdenní etapový závod Sportland NÖ Tour 2022. Organizátoři do tohoto podniku zahrnují hned několik kategorií. Na startu se sešla skvělá mezinárodní konkurence, se kterou se mladé naděje utkávají jen zcela výjimečně. Nevýrazněji se ukázala Patricie Müllerová, když obsadila ve druhé etapě solidní šestou příčku.

Díky kontaktům trenéra Pavla Vršeckého se pak podařilo vyjednat start vybraných kadetů z cyklistického klubu Prostějova v závodě Italského poháru 2022. Na start se postavilo více než 160 chlapců, což je v českých reáliích nedosažitelný počet. Hanáčtí vyslanci odvedli solidní výkon a v cíli patřila Filipu Novákovi 35. pozice, Matěji Procházkovi 36. post.

„Jsem rád, že se podařilo pro naše mladé cyklisty zajistit tento krásný program v zahraničí. Je to sice náročné na finance i logistiku, ale zároveň zcela mimořádná zkušenost,“ radoval se předseda TUFO PARDUS PV Petr Šrámek.