V Táboře a nedaleké Mladé Vožici pokračovaly silniční pohárové soutěže ČR všech věkových kategorií. Z cyklistů TUFO PARDUS Prostějov dosáhl nejzářivějšího úspěchu Daniel Babor, když mezi mužskou elitou porazil v kritériu celou českou špičku a vybojoval tím cenný triumf!

Prvenství z Táborských okruhů 2021 v konkurenci všech nejsilnějších tuzemských klubů se zrodilo i díky dobré práci celého prostějovského týmu. „Bylo to těžké, hodně těžké. Naštěstí mi kluci pomohli, do poslední zatáčky jsem vjel na dobré pozici a vsadil na dlouhý spurt. V minulosti jsem několikrát zbytečně čekal a pak to nevyšlo, proto jsem tentokrát nečekal na nic a jel na krev,“ zhodnotil spokojený Dan Babor.

V závodě kadetů scházel nakonec stříbrnému Vojtěchu Koblížkovi jediný bod na premianta Richarda Kobra. I druhé místo těsně za nejvyšší příčkou se však počítá! V dalších mládežnických kategoriích se zástupců TUFO PARDUS trochu držela smůla, o čemž svědčí tři „bramborová“ umístění na čtvrtých pozicích. Nejblíže k pódiu měl mezi juniory Radovan Štec, jehož mimo bednu odsunul až průjezd páskou v posledním kole, který při rovnosti bodů rozhoduje o konečném pořadí. Další nepopulární „fleky“ kousek pod stupni vítězů ještě posbíraly juniorka Gabriela Bártová a kadetka Patricie Müllerová, v kadetkách podtrhla dobré vystoupení Hanaček pátým postem Eliška Grulichová.

Pro nedělní závod pořadatelé připravili velmi náročný okruh se startem v Mladé Vožici. Na kopcovité trati si opět skvěle vedly Grulichová i Müllerová. Eliška tentokrát dotáhla své snažení až na pódium a brala bronz za třetí místo, Patricie se znovu musela spokojit se čtvrtou figurou. Mezi kadety skončili Stanislav Pátík třináctý a Vojta Koblížek dvaadvacátý. V juniorech si připsal solidní výsledek na osmé pozici Pavel Novák, Petr Kovařčík byl dvacátý.

„V kadetkách obě holky ukazují vysoký standard a pohybují se na úplné špici českého pelotonu. Také v dalších kategoriích to nebylo špatné, jen mě trochu mrzí tři brambory ze sobotního kritéria. Ale makáme dál. Věřím, že se letošní sezóna už rozběhne i pro kategorie žáků, absence závodů pro nejmladší je totiž nepříjemná. V přípravě jsou fakt poctiví a zasloužili by si poměřit se s ostatními soupeři,“ uvedl šéf mládežnických cyklistů Prostějova Martin Cetkovský.

Klání mužů v Mladé Vožici bylo druhým dílem silničního ČP Škoda Cupu 2021, na startu se sešla skvělá mezinárodní konkurence. Velkým favoritem byla stáj Elkov Kasper, která od začátku nenechávala nikoho na pochybách, že chce vítězství. Tým z Hradce Králové diktoval velmi ostré tempo, po dvou okruzích z osmi se díky tomu zredukovalo pole 176 jezdců kategorie Elite na pouhých 47. V cíli pak bylo klasifikováno nakonec jen 34 cyklistů, mezi nimi tři vyslanci TUFO PARDUS: 25. Pavel Gruber, 29. Filip Řeha a 34. Wojciech Pszczolarski.

„Očekávali jsme velmi těžký závod a to se taky potvrdilo. Po prvním pohárovém dílu jsme drželi za Elkovem druhé místo v klasifikaci týmů, chtěli jsme zabojovat o udržení téhle pozice. Což vyšlo a jsme stále v kontaktu. Aktuálně se dělíme se shodným počtem bodů o druhou a třetí příčku s celkem Topforex – Att Investments Pro Cycling. Čeká nás ovšem ještě pět pokračování ČP Škoda Cupu na silnici a tím pádem hodně práce, navíc jeden ze závodů musíme kvůli kolizi s mezinárodním kalendářem vynechat,“ shrnul sportovní ředitel prostějovského cyklistického týmu Michal Mráček.