Vydařenou organizací Grand Prix Prostějov – Memoriálu Otmara Malečka i Velké ceny Olomouckého kraje a fenomenálním úspěchem na juniorském mistrovství světa ještě cyklistům TUFO PARDUS Prostějov letošní sezóna neskončila. Ani zdaleka. Naopak pokračuje dál v doslova zběsilém tempu, přičemž zástupcům i zástupkyním hanáckého klubu se stále velice daří. Pojďme si zrekapitulovat jejich zatím poslední počiny.

MEDAILE TAKÉ V BMX

Součástí prostějovského týmu jsou i bikrosaři, kteří v Pardubicích absolvovali mistrovství republiky 2021. Nesmírně talentovaná Štěpánka Fremlová získala stříbro, ačkoliv startovala v kategorii se staršími chlapci! Ostřílený Martin Žerava (bývalý motokrosař) přidal stříbro v kategorii Cruiser Master, další dva mladé borce připravily o možné umístění na bedně nepříjemné kolize, vinou nichž skončili Štěpán Janeček (chlapci U8) i Denis Žerava (chlapci U13) sedmí. Matouš Pokorný (muži 17+) obsadil šestou příčku.

Štěpánce Fremlové se potom skvěle vedlo rovněž na závěrečném podniku Evropského poháru BMX 2021 v nizozemském Papendalu. Na tamní krásné trati vybojovala jak v sobotním devátém dílu celého seriálu, tak o den později v posledním závodě EP shodně třetí pozice, tudíž sezónu uzavřela dvěma cennými bronzy na mezinárodní scéně!

TRIO ŘÁDILO V BRNĚ

Tradiční dráhové klání Grand Prix Favoritu Brno – Přilba Moravy 2021 báječně sedlo dvěma juniorům TUFO PARDUS, kteří nedávno zářili na zmíněném šampionátu v Egyptě. Na velodromu jihomoravské metropole doslova pobili juniorskou konkurenci, neboť v bodovacím závodě byli Matyáš Koblížek první a Radovan Štec druhý, aby společně ovládli madison! Početnou sbírku medailí doplnila jednou stříbrná kadetka Patricie Müllerová, mezi muži dojeli René Smékal s Radkem Vlčkem pátí v madisonu a Smékal přidal osmou příčku v omniu.

BONBÓNKEM DOMÁCÍ MČR

Dějištěm ještě jednoho vrcholného podniku na sklonku tohoto dráhového ročníku se stal prostějovský velodrom. Místní oddíl zde uspořádal mistrovství republiky v disciplínách scratch a madison, závodům o poslední zářijové sobotě přálo nádherné počasí končícího babího léta. Nejen díky tomu se povedly na jedničku.

Opětovně úspěšný účet TUFO PARDUS z tohoto domácího MČR zní následovně: Radovan Štec a Matyáš Koblížek zlato v madisonu juniorů, Patricie Müllerová (s břeclavskou Beatou Hermanovou) zlato v madisonu kadetek, Radek Vlček a René Smékal stříbro v madisonu mužů a Filip Řeha bronz ve scratchi mužů. Prostě paráda!