Dva měsíce jsou minulostí. Právě před takovou dobou začala zimní příprava Prostějova, která se nyní chýlí ke svému konci. Za dveřmi už je tak poslední přípravný zápas týmu před prvním mistrovským zápasem, jemuž se říká generálka. A právě na závěr přípravy eskáčko poměří síly se třetím třetiligovým týmem. Po Kroměříži a rezervě olomoucké Sigmy tentokrát tým vyzve Uničov. Zápas je naplánovaný na tuto sobotu 26. února. Klubový Facebook uvádí čas 14.00 hodin, ale možný je i přesun na jedenáctou. Co je horší, tak ani dějiště zápasu ještě není známé. Pravděpodobně se ale bude jednat o hřiště v Olympijské ulici, připravena je ale i „suchá“ varianta v podobě Olšan u Prostějova.

Pro Prostějov půjde o další zajímavou zkoušku. Zároveň tým zkusí posunout svou šňůru výher z přípravy. Naposledy totiž padl s Karvinou v rámci Zimní Tipsport ligy. Od té doby zapisoval vítězství, i když mnohdy vydřená. Právě třetiligoví soupeři přitom eskáčko prověřili nejvíce. Nyní je na řadě Uničov. Ten rovněž hraje Moravskoslezskou fotbalovou ligu. Po podzimu skončil Uničov na sedmém místě třetiligové souztěže, tedy přesně uprostřed tabulky. V závěru podzimní části pak trvale střídal porážky a výhry. Pokud se jedná o ofenzívu a defenzívu, má ji Uničov zhruba vyrovnanou. V obou ohledech patří k lepšímu průměru soutěže.

Kdo obléká uničovský dres? A na koho si dát pozor? Například na Jana Ambrozka a Aleše Krče, kteří vstřelili po šesti brankách. Nejvíce minut, 1460, zapsal Tomáš Komenda, který k velkému vytížení na trávníku přidal čtyři branky. Jako zlý muž se pak ukazoval opět Jan Ambrozek, který obdržel hned šest „kousků“. Pro některé hráče pak půjde o nanejvýš zajímavé utkání, působili totiž v minulosti v dresu soupeře. „S Uničovem hrajeme, jelikož se jedná o kvalitní celek, který nás dokáže prověřit. A zadruhé proto, že zde je určitá spolupráce. Z Prostějova se tam vrátil Bala a působí tam i brankář Kvapil. Z Uničova k nám před sezónou přišel Jakub Vichta,“ připomněl sportovní ředitel 1.SK Prostějov Ladislav Dudík časté hráčské rošády mezi oddíly.

Uničov je rovněž častým soupeřem Prostějova během přípravy. Naposledy se celky utkaly loni v létě v Uničově, eskáčko tehdy vyhrálo 3:1.