Poslední duel v rámci zimní přípravy odehráli fotbalisté eskáčka na hřišti v nedalekých Olšanech u Prostějova, kde změřili síly s aktuálně sedmým celkem MSFL  Uničovem. Generálka nabídla určité šance na obou stranách, ale spíše než pohledný fotbal se hrál bojovný duel, ve kterém oba kluby hrozily hlavně ze standardních situací. Ani ty však vstřelení branky nepomohly a celky se tak rozešly smírem.

 Před začátkem sobotního souboje se hnala tmavá mračna a krátce před úvodním hvizdem přišla krátká přeháňka deště se sněhem. „Když jsem sledoval, jaká tma se sem žene, tak jsem měl trošku obavy, ale naštěstí to bylo všechno rychle pryč. Myslím si, že takové pokropení vůbec neuškodilo,“ hlásil po zápase kouč Uničova Jiří Neček.

První šance zápasu na sebe nenechala dlouho čekat a měl ji na svědomí Bartolomeu, který utkání začal na hrotu. Využil dobrého pasu a pláchl obraně, ale jeho pokus mezi nohy vybíhajícího brankáře Kaliny nevyšel. Za celý duel se však jednalo o nejvážnější šanci Prostějova. První nebezpečnou akci na druhé straně vytvořil nechtěně Omale, který slabou ránu z dálky hlavou tečoval do protisměru brankáře, ale Nemrava dokázal včas reagovat. Další velkou příležitost měl opět Uničov. Krčovi se ale do první rány postavil Bialek a z dorážky hodně přestřelil.

Hra se po úvodních šancích přesunula mezi vápna, kde se spíše bojovalo. Po více než půlhodině přišla další akce Prostějova, Kušej se uvolnil po křídle a střílený centr jen o pár centimetrů nestihl Hönig. Z následného dohrání akce si dvojice úlohu zopakovala. Tentokrát našel Kušej Höniga centrem ze vzduchu, ale posila Prostějova hlavou zamířila nad. Největší šance Uničova v prvním poločase přišla krátce nato. S míčem se až za záda obrany dostal Svoboda, ale jeho pokus zlikvidoval perfektním zákrokem Nemrava. Poslední minuty první půle byly ve znamení rohových kopů Uničova, který jich měl hned sedm během necelých pěti minut.

Po návratu z kabin se mohli hosté ujmout vedení. K odraženému míči se dostal Koutný a jeho pokus na zadní tyč skončil těsně mimo. Pak následoval nefotbalový moment. Kopřiva vracel míč téměř z poloviny hřiště Nemravovi, když jej skluzem zezadu zbytečně podsekl Krč. To se faulovanému hráči nelíbilo, stejně jako Bialekovi, na což podrážděně reagovaly oba kluby a mírná potyčka byla na světě. Naštěstí jak rychle začala, tak rychle skončila.

Další dvě zajímavé střely pak vypustil kmenový hráč Prostějova, který v Uničově hostuje, Michal Sečkář. První pokus těsně minul vzdálenější tyč a druhý zlikvidoval Nemrava. Na druhé straně se o chvíli později ocitl v nadějné pozici Machynek, ale jeho hlavička skončila pouze na zádech obránce.

Posledních dvacet minut pak byl Prostějov aktivnější a držel míč na kopačkách. Vítězství se ale mohl dočkat spíše Uničov. Svoboda ale z malého vápna po závaru branku netrefil a v poslední velké šanci neuspěl střídající Kamas, který hlavičkou orazítkoval břevno. Generálka pro oba celky tak skončila remízou a diváci se v chladném počasí branky nedočkali.  

POZÁPASOVÉ HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Daniel ŠMEJKAL – 1.SK Prostějov

„Jsem moc rád, že jsme konečně odehráli utkání na trávě, i když ještě ne zcela optimální po dlouhé zimě. Ale v tomto utkání opravdu splnilo účel. Na travnaté ploše jsme mimo posledních tréninků téměř čtyři měsíce nebyli. Jsem tak rád, že toto utkání proběhlo, a pevně věřím, že jsme se díky tomu dokázali zase o něco lépe připravit na utkání v Brně.“

Jiří NEČEK – SK Uničov

„Já si myslím, že pro nás to byl velmi dobrý zápas. Hlavně jsme konečně mohli hrát na trávě, navíc si troufám říct, že i celkem solidně po tom zimním období. Zápas měl za mě velmi dobré tempo, čemuž pomohl i krátký déšť před zápasem. Šance byly na obou stranách a určitě to mohlo skončit jinak než bezbrankovou remízou. Jsem rád, že jsme ukázali velmi dobrý týmový výkon, kde to nestálo jen na jednotlivcích. Bereme ho opravdu pozitivně.“

 

4. PŘÍPRAVNÉ UTKÁNÍ

1.SK Prostějov – SK Uničov 0:0

Sestava Prostějova: Nemrava – Urbanec (55. Zapletal), Bialek, Zukal, Stříž – Hönig, Omale, Jiráček (45. Machynek), Kopřiva, Kušej (55. Píchal) – Bartolomeu. Trenér: Daniel Šmejkal.

Sestava Uničova: Kvapil – Koutný, Vejvoda, Bala – Diblík (55. Vybíral), Svoboda, Bača (78. Kamas), Ambrozek, Můčka (55. Sečkář) - Komenda, Krč (60. Šidlík). Trenér: Jiří Neček.