Poslední dril zimní přípravy má Prostějov za sebou, nyní už přijde na řadu klasický týden před mistrovským utkáním, které čeká na eskáčko už tento pátek na půdě lídra Zbrojovky Brno. V úterý 22. února se také uzavřel termín přestupního období a v něm se snažil být Prostějov aktivní do poslední chvíle. Vytouženého vysokého útočníka ale v kabině trenéři nenaleznou. I přes řadu adeptů se žádného z nich nepodařilo dotáhnout do zdárného konce. Naopak mužstvo ještě nečekaně ztratilo Dominika Kříže kvůli administrativnímu pochybení.

Nabírání kondice, makačka v posilovně i zkoušení různých variant v sestavě, to vše je nyní u konce. Druhá nejvyšší soutěž startuje a v Prostějově se vrací režim klasické přípravy a kolotoč zápasů víkend co víkend. Po dvou měsících příjemná změna, kterou kvitují hráči i trenéři. „Na start ligy se už opravdu těšíme. Příprava byla dlouhá, náročná. Věřím, že jsme v ní udělali kus práce a teď ji zúročíme v jarní části,“ ohlížel se za ní lodivod střídačky Daniel Šmejkal.

Poslední týden se nesl nejen v duchu přípravy, ale i mediálních povinností. Klub má za sebou tiskovou konferenci a brzy budou odhaleny i nové snímky hráčů.

Z devatenáctičlenného mužstva chyběl v posledním týdnu přípravy brankář Bárta, který se dává dohromady po drobné operaci kolene, útočník Jakub Vichta, který laboruje s drobným svalovým zraněním. Návrat naopak postupně hlásí hráči obranných řad. Zkušené duo stoperů Schuster, Schaffartzik už s mužstvem trénuje a v plné zátěži je také Lubomír Machynek, který měl drobné problémy. Do prvního zápasu jarní části doufají, že už žádné komplikace nenastanou. Vinou karetního trestu totiž už tak bude v jarní premiéře scházet dvojice stabilních hráčů základní sestavy Schaffartzik a Zapletal.

Na soupisce do pole totiž místo plánovaných osmnácti jmen zůstalo pouze sedmnáct. Poslední den přestupů musel kádr opustit Dominik Kříž, který zde uspěl na zkoušce, a zdálo se, že jeho angažování už nic nebrání. Jenže přišel problém, na jaký upozornila fotbalová asociace. „Dominika jsme si stáhli na hostování, ale po chvíli přišel telefonát z FAČR, že se u hráče jedná už o čtvrtý přesun, což je mimo pravidla. Hráče jsme tedy nemohli registrovat a byli jsme nuceni ho vrátit do mateřské Plzně, kde letošní sezónu dohraje,“ objasnil sportovní ředitel Ladislav Dudík. „Byl to pro mě šok, ale tohle by měl vědět klub, u kterého je registrovaný,“ nechápal předseda Prostějova František Jura, že Plzeň svého hráče poslala do Prostějova, i když už měl v letošní sezóně tři přestupy a další FAČR nepovoluje. O této situaci nevěděl ani hráčův manažer.

 

 

 

09 eskacko sponzori