První ostrý zápas čekal o víkendu i na ženy. Jako první se představilo eskáčko, které chtělo potvrdit svou současnou první příčku na půdě Hodonína, jenž zatím nezískal bod.

V prvním poločase to ale ženy trochu podcenily a až díky zlepšenému výkonu ve druhém poločase se jim podařilo utkání zvládnout. Připsaly si tak tři body, které by se daly nazvat povinnými. Příští týden je čeká volno a následuje domácí souboj se Zlínem.

 

Hodonín

1.SK Prostějov

0:3 (0:0)

Branky: 52. a 72. Kopečková, 61. Prášilová. Rozhodčí: Marada – Piskoř, Hlavinka. Žluté karty: 79. Domesová (P). Diváků: 15.

Sestava Prostějova: Bednaříková – Zapletalová, Koudelková Karolína, Teplá, Ležanská – Vykopalová, Pitáková, Prášilová, Zahradníčková – Daňková, Suchánková. Střídaly: Domesová, Vičarová, Kopečková. Trenér: Matěj Vybíhal.

Hodnocení trenéra Prostějova Matěje Vybíhala: „První mistrovské utkání na půdě Hodonína nás v prvním poločase nezastihlo v příliš dobrém rozpoložení. Zřejmě jsme pod dojmem výsledků s Hodonínem na podzim i zimní přípravy mysleli, že to všechno půjde samo a výhra nás nemine. Nebylo tomu ale tak a soupeř měl v prvním poločase větší šance než my. Do druhého jsme si něco řekli a přidali jsme na naší kvalitě. Dařilo se nám lépe kombinovat a držet míč, čímž jsme dostali soupeře pod tlak a vstřelili jsme tři branky, takže si odvážíme plný počet bodů.“