Těžkého soupeře přisoudil do 27. kola Prostějovu los Fortuna:Národní ligy. Líšeň patří již druhým rokem k nejlepším celkům soutěže. A i když se jí nyní tolik nedařilo, nadále je jen těsně pod špicí tabulky. Eskáčko i přes zlepšené výkony nedosahuje na body a jak se ukázalo, další takový zápas se měl odehrát na jihu Moravy.

V úvodu zápasu byla jednoznačně aktivnější Líšeň. Krátce po začátku se Šumbera ve vápně dostal k nebezpečnému zakončení, Bárta byl připraven. Následovala série tří rohů pro domácí. V 11. minutě mohl Zikl zakončovat do prázdné brány, krátce nato Málek z dálky střílel, míč skončil u Bárty. Po čtvrthodině hry střílel Černín, balón byl ale sražený těsně vedle. Až v 18. minutě prověřil Veselého centrem Bartolomeu. Prostějov se pomalu začínal probouzet, Líšeň ale měla nadále více ze hry. A hrozila dál. Do vápna mířilo hned několik centrů a nákopů, ale eskáčko se bránilo. 34. minuta přinesla kombinaci domácích, a nakonec dobrou nahrávku Málka na Ševčíka. Ten minul. Přicházely ale další šance. Dvě minuty nato Zikl po centru Ševčíka mířil hlavou, ale minul. Krátce nato domácí zahrávali už sedmý roh. Krátce před koncem poločasu se po čase eskáčko dostalo do pološance. Ovšem bez úspěchu. Střela z úhlu od Koudelky neprošla. Líšeň ale reagovala dvěma dobrými akcemi. První „spáchal“ Ševčík se Šumberou, zastavil je ale ofsajd. Ve 44. minutě Jaroslav Málek dostal míč za obranu a pak už jen pádil na bránu, sám. V zakončení tváří v tvář Bártovi následně uspěl – 1:0.

Oba týmy vstoupily do druhé půle ve stejných sestavách. Obraz hry se ale brzy změnil. Předznamenala to v 50. minutě rána Koudelky, který ale namířil jen do brankáře. Krátce nato zahrozil dobrou ránou Urbanec, k dorážce už se ale nikdo nedostal. Hned po něm navíc střílel také Kopřiva. Prostějov ožil a najednou to byl on, kdo udával tempo a ráz hry. V 57. minutě domácí sice dali gól, ale pomohli si faulem. Následně se hra opět otočila, pálil Bartolomeu. Neuspěl, následně navíc obdržel žlutou kartu. Hosté byli stále lepší, Líšeň tak zareagovala dvojím střídáním. A krátce nato v 72. minutě přišla obrovská šance Líšně. Zikl poslal nahrávku Lutonskému, před kterým už byl jen Bárta. Ten ale tým podržel a zabránil navýšení skóre. 79. minuta přinesla naopak šanci Kušeje. Rychlý kontr zakončil, ne však zrovna ideálně… S blížícím se koncem zápasu pak postupně rostla nervozita. Prostějov byl blízko vyrovnání a zdálo se, že by se jej také mohl dočkat. Další velké šance ale už tolik nepřicházely. Naopak došlo na srovnání. Po šesti minutách hry na hřišti se totiž z brejku prosadil Toutou Mpondo a zvýšil v 85. minutě na konečných 2:0 pro Líšeň. Utkání tím rozhodl, zbytek hrací doby se tak hrál spíše z povinnosti.