Poslední domácí zápas v sezóně 2021/2022 FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY čeká prostějovské eskáčko netradičně ve středu 11. května. Tentokrát se na vlastním hřišti představí proti Varnsdorfu. Tým z jednoho z nejsevernějších míst v České republice aktuálně nechává zapomínat na předešlé slabší roky a aktuálně obsadí jednu z horních příček tabulky druhé nejvyšší soutěže. Navíc Varnsdorf patří k vůbec nejproduktivnějším týmům.

Klub v předešlých letech zažíval spíše útlum. Je to už pár let, kdy si vybojoval právo postupu do nejvyšší ligy. Ten odmítl kvůli nevyhovujícímu stadionu. A od té doby klub ve druhé lize spíše paběrkuje. Letošní rok je ale jiný. Aktuálně se Varnsdorf nachází na šestém místě. Nicméně má nepříliš povedené jaro. Vstoupil do něj sice vysokými výhrami nad rezervou Sparty a také s Příbramí, aktuálně však tým spíš ztrácí. Největší lekci přitom dostal na jaře od Opavy, která Severočechy porazila pohodlně 3:1.

Varnsdorf má ale přeci jednu zbraň, které se zatím týmu daří držet na vysoké kvalitě. A tou je útok. Bohužel pro Severočechy, mužstvo závisí ve střílení gólů téměř výhradně na dvou hráčích. Tím prvním je Bojan Dordič. Sedmadvacetiletý útočník už nastřílel 14 branek. O tři roky mladší forvard Patrik Schön je aktuálně na pěti přesných zásazích. Jenže přeci jen oproti podzimu na tom tým už tak dobře není ani se střílením branek.

Kdo další pak reprezentuje Varnsdorf? Nejvytíženějšími hráči jsou Dordič, Richter a Bláha, kteří odehráli přes 2000 minut. Nejstarší hráče, třicátníky, mají Varnsdorfští třeba v Pavolu Rudnytskyym, který za Varnsdorf odehrál už přes tři sta zápasů. Duo Zbrožek–Kouřil má zase ligovou minulost. Oproti Prostějovu pak má Varnsdorf výhodu v širším kádru.

Utkání začne na trávníku areálu SCM Za Místním nádražím v Prostějově od 17.00 hodin.