Uplynulý víkend nabídl zajímavý souboj v rámci Krajského přeboru dorostu, kdy se střetli hned čtyři zástupci regionu v rámci jediného duelu. Sloučený klub Brodku u Prostějova a Otaslavic na domácí půdě přivítal Mostkovice s Kostelcem. Sobotní duel ukázal především bojovnost na obou stranách hřiště, ale na úkor herních momentů, vyložených šancí bylo jako šafránu. Zlomová se nakonec ukázala 20. minuta, kdy napřáhl hostující Hanák a z větší vzdálenosti nachytal brankáře Mudrlu. Domácí se snažili po zbytek utkání o vyrovnání, ale k tomu je hosté ani nepustili.

Stav před výkopem

Oba celky do zápasu 19. kola Relax centrum gól krajský přebor dorostu nevstupovaly zrovna v nejlepší formě a měly za sebou spíše porážky v úvodu jarní části. Přesto byl favorit utkání jasný. Tím i přes větší marodku byl hostující celek, který měl před zápasem na dnešního soupeře náskok dvaceti bodů. Bylo tak otázkou, zda se to promítne i do zápasu. Domácí ale chtěli překvapit a hosty potrápit. To se jim ostatně povedlo.

Vývoj zápasu

Start do zápasu byl z obou stran poměrně vlažnější a oba celky se postupně oťukávaly. Kromě nepřesných ran z větší vzdálenosti a zablokovaných pokusů se toho příliš nedělo. Nutno dodat, že těch pološancí bylo víc na domácí straně. První střela mezi tři tyče skončila pro hosty výborně a šli do vedení. Po vstřelené brance převzali otěže, ale další možnosti zahodili. Pak už ale opět nabíral na optické převaze domácí klub a vytvořil si jednu velkou šanci ještě před přestávkou, ale ani po ní se neradoval. 

Obraz hry, jaký byl během konce první půle, se přenesl i do druhého dějství. Hosté se zaměřili na zajištěný styl z bloku a aktivněji hrající sloučený výběr Brodku u Prostějova a Otaslavic nepouštěli do nebezpečných prostor. Brodek se tak snažil tlačit, ale kromě pokusů z větší vzdálenosti toho příliš neměl a čas neúprosně kvapil k finiši. Dvě větší příležitosti se nakonec naskytly na obou stranách, ale ani na jedné se už skóre neměnilo a po závěrečném hvizdu mohli hosté slavit doslova vybojované tři body.

 

 

 

 

Statistiky

Brodek u Prostějov/Otaslavice – Mostkovice/Kostelec

Relax centrum gól krajský přebor dorostu - 19. kolo

Brodek u PV/Otaslavice (4-4-2, oboje zprava)

Marek Mudrla

Kediulych

Kordzik

Martin Mudrla

Němec

A. Svoboda

Dvořák

Nehera

Vass

Urbánek

Grulich

Branky: -

Střely na branku: 6

Střely mimo branku: 9

Rohové kopy: 7

Žluté karty: bez karet

Střídali: 46. Ševčík za Marka Mudrlu, Kupka, T. Svoboda, Kolařík, Kaláb

Trenér: Radek Kolařík

 

Mostkovice/Kostelec (4-4-2, oboje zprava)

Jurný                                                 (růžový)

Kratina

Běhal

Novotný

Trunečka

Kučera

Hanák

Matěj Petr

Vánský

Martin Petr

Klapka

Branka: 20. Hanák

Střely na branku: 4

Střely mimo branku: 7

Rohové kopy: 3

Žluté karty: bez karet.

Střídali: Drábek, Karafiát, Mikšovic, Fink, Otáhal

Trenér: Radim Karafiát

Rozhodčí: Vachutka

Diváků: 52