Eskáčko znovu mění trenéra. Po dobrovolném konci na Slovensku se k týmu vrací Pavel Šustr. Právě po necelém roce, kdy se vystřídaly hned dva trenérské štáby. Šustr byl při předešlém angažmá úspěšný, mužstvo Prostějova dostal až na třetí místo tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY a například s ním projel pozoruhodnou řadu venkovních vítězství. O návratu Šustra na lavičku 1.SK se přitom hovořilo už v průběhu právě skončeného ročníku, Večerník o tom poprvé zaspekuloval již v dubnu. Definitivním se stal jeho comeback v uplynulém týdnu.

„Mužstvo potřebuje nějakou změnu. K trenérské práci patří, že jsou to právě oni, koho klub vymění často jako první. My se u nás zásadně s nikým nerozcházíme ve zlém, ale pokračování současného stavu zkrátka není možné,“ objasnil odvolání trenérského dua Šmejkal - Šmarda František Jura, předseda 1.SK Prostějov. „Pavlovi nevyšlo angažmá ve slovenské první lize, a to nikoliv z hlediska sportovního, ale kvůli finančním problémům klubu. U nás jsme s ním byli moc spokojení, mužstvu vtiskl jasnou tvář a uměl posouvat i jednotlivé hráče k lepším individuálním výkonům. Proto jsme se s ním rádi a rychle dohodli na návratu. Chceme se vrátit k výkonům z minulé sezóny a do týmu zapracovávat naše odchovance. Pavel Šustr v minulosti ukázal, že přesně tohle umí,“ prozradil Jura pro Večerník pohnutky, které vedly ke změně na trenérské lavičce.

„Rozhodující pro mě bylo, že se s panem Jurou, se kterým jsem nejvíce komunikoval, známe. Víme, co od sebe můžeme očekávat. Navíc od něj jasně zaznělo, že chce, abych šel do Prostějova. To bylo zásadní,“ svěřil se exkluzivně Večerníku Pavel Šustr, co že jej přesvědčilo k návratu do eskáčka. „Rozhodnutý jsem byl v podstatě hned, jak se se mnou spojilo vedení klubu.“

Oslovili jsme i končícího hlavního trenéra. „Sezóna byla složitá. Stěžejní byl stav kádru. Nemyslím kvalitou, především počtem,“ viděl za neúspěšnou jarní část jasný důvod nyní již bývalý kouč eskáčka Daniel Šmejkal. Ten se k týmu připojil až v říjnu, kdy nahradil Jiřího Jarošíka, který přijal prvoligovou nabídku z Teplic. „Na podzim jsme byli spokojení, skončili jsme pátí. A měli jsme i vyšší ambice. Jenže odešel brankář Mucha, odešel útočník Filip Žák, a hlavně vůbec se nám nepovedlo zimní období. Navíc vyhlédnutí hráči nepřišli, týden do konce přestupního termínu jsme přišli o další plánované posily a o další dva pak ještě těsně před sezónou. Takže jsme nastupovali s kádrem čtrnácti hráčů,“ posteskl si. A jak tedy vidí své vlastní působení? „Je to pro nás zkušenost, v něčem dobrá, v něčem špatná. Budeme se snažit z toho poučit. A věřím, že nám získané zkušenosti v dalším životě pomůžou. Bylo to zajímavé, i když asi nejkratší angažmá v mé kariéře,“ uzavřel s trpkým úsměvem Daniel Šmejkal.