V průběhu zimní přestávky se v Kralicích na Hané řešilo, jak nakopnout mužstvo bojující poslední roky především samo se sebou. V klubu přistoupili k angažování úspěšného exligového trenéra Karla Trnečky, který měl s bojem o záchranu pomoci. Jenže ani ve spojení s jeho jménem se zázrak nekonal. Dostatečné posílení nepřišlo a situace byla stále horší, kdy se hráči nescházeli vedle tréninků už ani na zápasy. Své působení tak ukončil o tři kola dříve, protože už dopředu předesílal, že po konci jarní části bude končit.

Své rozhodnutí oznámil hráčům v kabině hned po zápase a následně ho potvrdil i při hodnocení zápasu. „Byl to můj poslední zápas, hned po něm jsem to klukům oznámil v kabině. Kromě fotbalu se už začaly řešit i věci, o kterých jsme se bavili v minulých týdnech, jaká je tréninková morálka a podobně. Nechtěl jsem a ani nechci, aby to vyznělo jako nějaké stěžování, ale taková jsou prostě fakta. Vidím, že to stejně nikam dál nevede a pro poslední tři kola by to bylo zbytečné trápení,“ prozradil velezkušený kouč ke svému konci na lavičce krátce po utkání v Želatovicích, kde potvrdil, že se kromě fotbalu řešily záležitosti přiznané v minulém týdnu, kde kouč mluvil o tréninkové morálce na bodě mrazu...

„Už tak je nás v podstatě dvanáct. Teď k tomu nějaké pracovní povinnosti nebo třeba odjezd na ryby. Copak to je nějaký přístup k boji o záchranu? To zkrátka nemělo smysl a už jsem toho začal mít plné zuby. Ve svém věku tohle nemám zapotřebí a s prominutím ze sebe odmítám dělat blbce,“ přidal dále otevřeně extrenér.

Jako hlavní důvody neúspěšné mise vidí především fakt, že se nepodařilo mužstvo dostatečně okysličit o nové hráče a doplnit nepříliš početný kádr. Když k tomu následně přibyla i řada zranění, tak už zkrátka nebylo kde brát. „Ten a ten hrál se zraněním, ten a ten se na to spíš jen vykašlal a týden co týden se to jen lepí, tak s tím zkrátka nemůžete udělat nic. Chtěl jsem řadu věcí natrénovat, připravit, ale když vám netrénuje ani polovina mužstva, tak s tím by nesvedli nic ani ti nejlepší trenéři na světě. Mrzí mě to, ale už ani ta tři kola nešlo vydržet, to už byla ostuda za ostudou… Pochybuji, že by se něco změnilo. Teď si tak budu chtít dát pauzu. Budu se věnovat vnoučatům a na fotbal zase vyrazím jen v roli fanouška,“ dodal otevřeně Karel Trnečka.

Mužstvo by v posledních třech kolech měl nejspíše řídit David Kobylík, který se do Kralic přesunul z Určic i jako hráč před jarní částí.