Do letní přípravy i nového ročníku vstoupil klub SK Prostějov 1913 v inovovaném složení svých realizačních týmů, o jejichž konečné podobě je už jasno. Na světlo světa tak vzešlo ve známost, že v klubu bude nově působit například mladší bratr Václava Meidla Radek (na snímku), který skončil u Jestřábů jako kustod a dává se na trenérskou dráhu. V sezóně 2022/2023 bude zastávat pozici asistenta u ročníku 2013 a přípravky. S klubem se naopak po uplynulé sezóně rozloučili hned čtyři trenéři. Nadále už nebudou pokračovat Martin Půček, Martin Tománek, Jakub Krampol ani Jan Klacl. Novinkou také je, že šéftrenér Filip Smejkal bude nově působit i jako skills kouč neboli trenér individuálních dovedností. Kromě dorostenců bude pracovat i s devátou třídou a ročníky 2014 až 2016.

Pojďme pěkně popořádku. Na lavičce juniorky zůstává dvojice Michal Janeček – Libor Miškovský. Novým trenérem dorostu se stal Pavel Musil, jenž nahradil Martina Půčka. K ruce mu bude již zmíněný Smejkal. Zbrusu novou kategorií je od příští sezony devátá třída, kterou povedou Filip Smejkal a Adam Wind. Starší žáky (ročníky 2009 a 2010) budou trénovat Pavel Musil s Adamem Windem, mladší žactvo (2011, 2012) hned dva hlavní trenéři Václav Meidl a Martin Pěcha, jako asistenti jim mají pomáhat Lukáš Duba a Jan Krištofík.

U prostějovské mládeže nově působí i mladší bratr Václava Meidla Radek, s Filipem Smejkalem převzal ročník 2013. Mladší děti narozené v letech 2014 až 2016 budou trénovat Patrik Liška a Jaroslavem Ondrouškem. Na vedení přípravky se budou podílet všichni prostějovští trenéři v čele s Patrikem Liškou a pobočníky Ondrouškem a R. Meidlem. Jako trenéři brankářů pokračují Dalibor Sedlář a Kryštof Rochla. 

 

Trenéři SK 1913 pro sezonu 2022/23

juniorka: Michal Janeček - Libor Miškovský

dorost: Pavel Musil - Filip Smejkal

9. třída: Filip Smejkal - Adam Wind

starší žáci: Pavel Musil - Adam Wind

mladší žáci: Václav Meidl a Martin Pěcha, asistenti Lukáš Duba a Jan Krištofík

ročník 2013: Filip Smejkal - Radek Meidl

ročník 2014: Patrik Liška - Jaroslav Ondroušek a Filip Smejkal (skills)

ročník 2015/2016: Patrik Liška - Jaroslav Ondroušek a Filip Smejkal (skills)

přípravka: Patrik Liška - Jaroslav Ondroušek, Radek Meidl +všichni trenéři z klubu

brankáři: Dalibor Sedlář a Kryštof Rochla

Již páté ohlédnutí za sezonou v podání mládežnického hokejového klubu SK 1913 Prostějov najdete v tištěném vydání, které vyšlo v pondělí 30. května