Porážka v Hlubočkách znamená pro Čechovice, že ještě stále nemají jistotu prvenství ve skupině „B“ I.A třídy Olomouckého KFS, což už dokázala Konice v sousední skupině. Stále má však parta pod vedením Lukáše Koláčka vše ve svých rukou. Náskok na sobotního soka je nyní tříbodový a tento soupeř je jediným, který je ještě může reálně ohrozit. U dalších celků by se už muselo sejít mnoho aspektů, a to se nezdá pravděpodobné.

Už páteční duel na půdě Kostelce na Hané by mohl mnohé napovědět. Pokud by domácí mužstvo zvládlo Hlubočky porazit, znamenalo by to pro Čechovice jistotu, že je druhý celek tabulky nepředběhne, protože při stejném bodovém zisku by měl Sokol lepší vzájemný zápas o skóre.

Na své soupeře se ale vůbec spoléhat nemusí, protože k jistotě jim stačí jediná výhra za tři body z posledních tří utkání. Poslední krok by tak hráči rádi udělali už v neděli, kdy na svém stadionu od 17.00 hodin přivítají regionálního soupeře z Protivanova. Vítězství by znamenalo, že bodový odstup od Hluboček by byl dostatečný, protože soupeř má v posledním kole volný los a u dalších klubů je ztráta vyšší než šestibodová.