V nezvyklém středečním termínu se odehrál regionální souboj v rámci A skupiny I.B třídy, kde na sebe narazily domácí Otaslavice proti Klenovicím. Důvodem změny byla dohoda mezi kluby vinou svatby jednoho z aktérů v posledním kole. Kdo si nakonec našel čas v tomto netradičním rozhodně nelitoval, protože viděl jedenáct branek, řadu dalších šancí a pohledný fotbal z obou stran. Po poločase vypadali hosté na ručník, ve druhém ale dominovali a domácí nakonec s velkou radostí slavili těsné vítězství 6:5.

Už první desetiminutovka nabídla zajímavé šance na domácí straně. Dvě velké šance měl Drmola, ale na Poláka nevyzrál. Následně se hostujícího brankáře nepodařilo zdolat ostrou ranou ani Špačka. Čtvrtá branková příležitost už ale branku znamenala, když dostal přihrávku Drmola a zkušeně míč poslal kolem brankáře – 1:0. Jen o minutu později domácí vedli o dvě branky. Špačkův průnik ještě obrana zblokovala, odražený míč už ale Vogl uklidil do sítě – 2:0. Krátce po rozehrávce se hosté z první vážnější akce prosadili. Centrovaný míč spadl až ke Štěpánkovi, a ten si věděl rady – 2:1. Bláznivá pětiminutovka tímto momentem neskončila. Přihrávka Špačka přesná nebyla, Hon ale ukázal dobrý důraz a míč dostal do odkryté branky – 3:1. Hra se poté na pár minut uklidnila.

Po půl hodině to ale bylo už o tři branky. Nejprve ještě Polák zneškodnil únik Vogla. Na následnou akci a střelu Chvojky přesně za zadní tyč už byl ale krátký – 4:1. Domácí v první půl hodině soupeře mačkali a stav byl ještě milosrdný. Postupně ale tempo domácích trochu upadalo, což se dalo čekat. Dvě šance si vytvořil Štěpánek, ale jednou ho zastavil brankář Šatný a podruhé míč napálil jen do boční sítě. Místo snížení tak přišel pátý direkt. Z rohu míč propadl až ke Špačkovi, který správně nastavil nohu a poslal míč pod břevno – 5:1. V poslední sekundách měl poslední šanci poločasu Drmola, jeho lob ale těsně minul levou tyč.

Poločasová atmosféra v obou táborech byla zcela odlišná a nebylo se moc čemu divit. Ale stále ještě zbývalo pětačtyřicet minut.

Druhou půli začali aktivněji hosté a hned v první minutě napálil Zapletal břevno. Po deseti minutách druhé půle přišla výhodná pozice pro přímý kop, kdy sudí viděl držení těsně před vápnem domácího celku. Míč si postavil Dreksler a překvapil domácího brankáře vydařenou střelou na jeho stranu – 5:2. Slabší moment si ale krátce na to vybral i brankář Polák, kterému vypadl dlouhý nákop a Vogl jej uklidil s přehledem do prázdné brány – 6:2. Po šesté brance se zdálo být hotovo, ale hostující celek to očividně zdravě naštvalo.

Z tlaku se dostaly Klenovice k rohovému kopu, který zakončil Owusu vydařenou hlavičkou – 6:3. Po této brance už bylo na hřišti najednou jen jedno mužstvo a role z prvního poločasu se obrátily. Dvacet minut před koncem se podařilo Drekslerovi snížit na rozdíl dvou branek, kdy zaspala obrana a nechala mu mnoho prostoru na střelu – 6:4. O další tři minuty později to bylo už jen o branku, když se ve vápně otočil Štěpánek a zamířil pod břevno – 6:5. Z jasné záležitosti, tak bylo drama. Domácí se snažili zodpovědně bránit a hosté dobývali. Už se jim ale velké příležitosti jako předtím tvořit nedařilo. Přesto ještě dvě šance mohly znamenat srovnání. Zapletala vychytal Šatný a hlava Cetkovského skončila jen na tyči, takže po závěrečném hvizdu se po dvou odlišných poločasech mohli radovat domácí hráči. Nutno ale dodat, že pro nezaujatého fanouška se jednalo o opravdu otevřený souboj, který rozhodně nadchnul.

 

Sokol Otaslavice

Sokol Klenovice

6:5 (5:1)

Branky: 17. a 58. Vogl, 16. Drmola, 21. Hon, 28. Chvojka, 41. Špaček – 19. a 75. Štěpánek, 55. a 71. Dreksler, 64. Owusu. Rozhodčí: Vedral – Dokoupil, Jelínek. Žluté karty: 80. Tkáč, 90. Hon – 59. Štěpánek. Diváků: 230.

Sestava Otaslavic: Šatný – Ruszó (49. Skalický), Smékal, Maňák, Tkáč – Gerneš (88. Rieger), Chvojka, Vogl, Hon – Drmola (84. Koudela), Špaček (88. Gábor). Trenér: Jiří Hon.

Sestava Klenovic: Polák – Bridzik, Cetkovský, Owusu, Popelka – Zapletal, Dreksler, Rozehnal, Pytela (46. Spálovský) – Štěpánek, Všianský. Trenér: Vladimír Horák.

POZÁPASOVÉ HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Jiří HON – Sokol Otaslavice

„Vyšel nám už vstup do zápasu a nastolené tempo se nám dařilo držet po celou první půlku. Soupeře jsme jasně přehrávali a proměňovat všechny šance, skóre mohlo být daleko vyšší. Hráli jsme uvolněně, rychle ale taky zodpovědně. Opravdu zdařilý poločas. Do druhého jsme ale nastoupili jako zcela jiný tým. Měli jsme tam ještě nějaké šance, ale soupeř nás s přibývajícími minutami stále více přehrával. Místo toho, abychom zápas za takového stavu už v klidu dohráli si to takto zkomplikujeme, a nakonec z toho byly nervy do poslední minuty. Pro diváky asi super, ale po posledních dvou zápasech by mi v sobotu nevadila ani bezbranková remíza.“

Vladimír HORÁK – Sokol Klenovice

„Zápas dvou poločasů. V prvním poločase nás soupeř zcela jednoznačně přejel. Bylo to evidentní a my jsme nestíhali v ničem. Dostali jsme pět branek a dělali jsme obrovské individuální chyby. Mohli jsme možná být i rádi, že je to jen pět. Přišlo mi, že od chvíle, co je soutěž rozhodnutá z nás nějak spadla koncentrace a bylo to vidět. V poločase jsme si museli trochu hlasitěji popovídat. Řekli jsme si, že zapomeneme na výsledek, jaký je a zkusíme zabrat, ať tady necháme dobrý dojem. Myslím si, že to se nám podařilo a ve druhé půli jsme byli lepší a byli i blízko srovnání. I tu remízu bychom si možná zasloužili, ale rozhodl žalostný první poločas. Být fanouškem, tak odcházím asi s nadšením, protože tohle byla vážně reklama na fotbal.“